Bal maskesi tarifleri nelerdir cilde iyi gelen bal maskeleri nelerdir?

Güzel sağlıklı bir cilt için temel bakım olan cilt bakımından geçmektedir. Daha sağlıklı bir cilt için elmaelma.com okurları için 3 tane bal maskesi tarifi!

Bal maskesi tarifleri nelerdir cilde iyi gelen bal maskeleri nelerdir?

Geçmişten günümüze kadar birçok tedavide ve sağlık problemlerinde kullanılan balı bugün sizler için cilt maskesine dönüştürdük! Cilt bakımının temelini oluşturan bal daha sağlıklı ve parlak bir cilt için 3 tane sihirli bal maskesi tarifi hazırladık. Sizde cildiniz için bu maskeyi haftada belirli günlerde düzenli olarak uygulayarak mücizevi güzelliği elde edebilirsiniz! 

AKNELİ CİLTLERİN VAZGEÇEMEYECEĞİ TARİF!

Malzemeler: 3 çay kaşığı bal, 1 veya 2 çay kaşığı tarçın. Nasıl Yapılır? Uygun bir kase içerisinde bal ve tarçını karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze uygulayın ve 10 ile 30 dakika arasında bal maskesini yüzünüzde bekletin. Hem bal hemde tarçın, yüzünüze antibakteriyel görevi görecek ve akneleri yatıştıracaktır.

KURU CİLTLER İÇİN...

Malzemeler: 1 çay kaşığı ezilmiş avokado, 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı bal. Nasıl Yapılır? Küçük bir kase içerisine yukarıdaki tüm malzemeleri koyun ve iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze sürün ve en az 20-30 dakika arasında bekleyin. Bekleme süresi sonunda yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Bu bal maskesi içerisinde kullanılan yoğurt içindeki laktik asit sayesinde cildi yumuşatır, gözenekleri açar ve kollajen üretimini uyararak arttırır.

Avokado ve yoğurt ise cildi derinlemesine nemlendirir. Bu bal maskesi içerisinde E vitamini, A vitamini, D vitamini, kalsiyum, çinko, bakır, manganez, magnezyum ve B vitamini bakımından zengin bir maskesidir. Dilerseniz bu maskeyi haftada bir kaç defa kullanabilirsiniz.

HASSAS CİLTLER İÇİN...

Malzemeler: 2 çay kaşığı bal, 1 çay kaşığı aloe vera jeli Nasıl Yapılır? Uygun bir kase içerisinde aloe vera ve balı karıştırın. Karışımı yüzünüze uyguladıktan sonra 10 ile 20 dakika arasında bekletin ve yüzünüzü yıkayın.

 

Yorumlar