Balkabağı tatlısı nasıl yapılır malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Bugün damak zevkinizi tatlandıracak bir tatlıyla karşınızdayız! Tatlıların şahı balkabağı tatlısının tarifini sizleri için derledik.

Balkabağı tatlısı nasıl yapılır malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Tatlı tariflerimiz arasından ismini bildiğiniz ''Balkabağı tatlısı''nın tarifini hazırladık. Dışarıdan oldukça zahmetli gibi görünse de aslında oldukça pratik ve kolay! Sizde misafirlerinize veya kendinize günün her saatinde kolaylıkla balkabağı tatlısını mutfaklarınızda deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER;

- 1 kg balkabağı,

- 1 veya 2 su bardağı çekilmiş ceviz,

- 250 gram toz şeker,

- 1 su bardağı tahin.

Yapılış aşaması; Çekirdekli ve damarlı göbek kısmını aldığınız bal kabağının sert ve yeşil kabuklarını dikkatli bir şekilde kesip dilimleyin.
Dilimlediğiniz bal kabağını geniş bir tencereye alın. Üzerine toz şeker serpip kapağı kapalı tencerede uzun bir süre (bir gece önceden olabileceği gibi en az 3-4 saat) bekletin.

Suyunu salan bal kabağını ocağa alın. Kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin. Şerbeti koyulaşan ve hafif yumuşayan kabakları ocaktan alın. Kabak tatlısını soğuttuktan sonra servis tabaklarına alın. Tahin ve ince çekilmiş ceviz içi ilave ederek servis edebilirsiniz.

Yorumlar