Ballı karamel şekerlemesi nasıl yapılır?

Tatlı severler için pratik, yapımı kolay bir lezzet derledik bugün ''Ballı karamel şekerlemesi'' nasıl yapılır malzemeleri nelerdir sizin için listeledik.

Ballı karamel şekerlemesi nasıl yapılır?

Çocuklarınıza bu hafta sonunda hazırlayabileceğiniz yapımı çok pratik olan bu tatlıyı sizler için seçtik. Lezzetine doyamayacağınız 'Ballı karamel şekerlemesi'ni tatlı kriziniz için veyahut çocuklarınız için yapabilirsiniz. Mazlemeler: 160 g bal, 200 g toz şeker, 1 yemek kaşığı tereyağı, 180 g kaymak, Yarım çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı vanilya esansı.

Yapılışı: Bal ve toz şekeri bir normal boyutlarda bir tencereye alın. Ara ara karıştırarak kısın ve bir spatula ile karıştırarak şeker tam anlamıyla eriyene kadar pişirmeye devam edin. Farklı bir tencereye tereyağı ve kaymağı eritip ballı şekere ilave edin. İçine tuz ve vanilyayı da ekleyin yoğunlaşıncaya kadar yaklaşık 60 dakika kadar pişirin ve sonra ocaktan alın.

Karışımızı yağlı bir kağıt serili diktörgen bir kek kabına yayın birbuçuk saat kadar buzdolabınızda bekletin (başka şekilli kek kalıplarına da koyabilirsiniz bu size kalmış). Dolaba koydunğunuz kalıpları çıkartın ve havluya serin fazla yağını çekin. İsteğiniz şekli vererek tekrar buzdolabına koyun bekletin ve sonrasında soğuk servise başlayabilirsiniz. Afiyetler olsun...

Yorumlar