Başarılı olmanın yolları nelerdir düşünmek yerine harekete geçin!

Başarılı olmanın yolları nelerdir? Hayalini kurduğumuz şeylere ulaşmak o kadar da zor değil! Düşünmek yerine harekete geçmeyi denediniz mi? İşte 5 yöntemi!

Başarılı olmanın yolları nelerdir düşünmek yerine harekete geçin!

Hepimiz isteklerimiz ve hayallerimiz doğrultusunda hayatımıza devam ediyoruz ve bu isteklerimiz arasında ilk sırada yer alan başarıyı elde etme arzusuyla belirli sınırlar çiziyor ve bu sınırlara uzaklaşmak için büyük bir efor sarfediyoruz. Başarıya ulaşmada motivasyon kaynağımız olan zihnimiz zaman zaman başarıya ulaşma yolunda bize oyun oynayabiliyor. İşte bu yolda zihinin bize oynadığı bu yolda yönlendirmek için elmaelma.com okuları için bazı önerileri bir araya topladık. İşte başarıya ulaşamanın 5 sırrı...

DÜŞÜNMEK YETMEZ HAREKETE GEÇME ZAMANI!

Hareket etmekten korkmayın! günümzde isteklerimize ulaşmada en çok sorun yaşadığımız konulardan biri de dşündüğümüz ve yapmak istediğimiz şeyleri harelete geçirmede zorlanıyoruz. Mesela bir plan yapıyoruz ve ortaya çıkacak olan sonucun olumlu olacağını veya ne olacağını merak ediyoruz. Ancak harekete geçirmek yerine sürekli erteleyerek o planın zamanla unutulmasına neden oluyoruz. Bu yüzden bir şeyi elde etmek istiyorsanız veya ne olursa olsun sonuç almak istiyorsanız harekete geçin! Harekete geçmekten korkmayın!

KENDİNİZİ İKNA EDİN!

Karışık yollardan her zaman uzak durun! İnsan zihni her zaman net sonuç almayı sever ve zihninizi sürekli olarak bulandırıp karıştırmak yerine hedeflediğiniz şeyi ilk önce keninize tanımlayın ve kendinizi ikna edin.

PLANLI OLUN AMA İPİN UCUNU KAÇIRMAYIN!

Hayal etiğiniz ve o yolda attığınız her adımı planlayın! Böylelikle sonucuna ulaşmak istediğiniz başarıya daha kolay ve düz yollardan ulaşabilirsiniz. İyi ve basit bir planla istediğiniz her başarıyı elde edebilirsiniz. Ancak planlamalarınız takıntı boyutuna ulaşamamalı sınırı aşmamaya özen göstermelisiniz. Yoksa başarıya ulaşmaktan çok attığınız adımlarda sürekli olarak tekrarlamak zorunda kalabilirsiniz.

HEDEFLERİ KÜÇÜLTEREK BAŞARI ELDE ETMEK

Hepimiz biliyoruz ki asla ulaşamayacağımız konular hakkında sınırsız hayal kurabiliriz. Ancak sonucuna ulaşabileceğiniz hayalleriniz varsa attığınız adımları ve hedeflerinizi küçükleterk ilerlemeniz gerekiyor. Zihnin içerisinde yeteri kadar stresli bir süreç bulunmaktadır. Daha büyük planlamalar zihnin odaklanmasını zorlaştırabilir. Bu yüzden zihni rahatlatmak için adımları büyük atın ancak hedefleri her zaman küçük tutarak ilerlemeye özen gösterin.

YAŞADIĞINIZ HER OLUMSUZLUKTAN DERS ÇIKARIN!

Bu süreçte karşılaşacağınız olumsuzluklar olacaktır. Bu olumsuzluklar sandığınızdan daha engebeli ve zorlu çıkabilir. Bu durumlarda geri adım atmak yerine karşılaştığınız zorluklardan ders çıkarın. Neden bu durumla karşı karşıya kaldınız, nasıl düzelir? Sorularını kendinize sorun ve çözüm odaklı olun!

Yorumlar