Bayramda İstanbul'da ne yapılır işte gezilecek yerler listesi 2018

Bayramda İstanbul'da ne yapılır diyenler için İstanbul'da bayramda gezilecek yerler listesini 2018'in en güncel verileriyle derledik.

Bayramda İstanbul'da ne yapılır işte gezilecek yerler listesi 2018

Bayramda İstanbul'da ne yapılır, nerelere gidilir, gezilecek yerler neler diye soranlar için Kurban Bayramı'nın yaklaştığı bu günlerde bir kaç alternatif öneri hazırladık. İstanbul'da bayramda gezilecek yerler denilince ilk akla gelen alternatifleri eledik. İşte ister ailenizle ister yalnız başınıza yada arkadaşlarınızla bayramda İstanbul'da gezecekler için önerilerimiz...

Florya Atatürk Deniz Köşkü: Dünyanın merkezi İstanbul’da gezilmesi gereken güzel noktalardan birisi. Bakırköy’ün Şenlikköy mahallesinde bulunan köşk, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk’e özel olarak yaptırılmıştır. Mustafa Kemal’in İstanbul iline olan ilgisinden dolayı sık sık İstanbul’a ziyaret gerçekleştirmesi, kendisine özel bir köşkün yapılmasını ve şahsına armağan edilmesini gerekli kılmış.

Uçurtma Müzesi: Müzede sergilenen uçurtmalar 1986 yılından günümüze kadar dünyanın çeşitli bölgelerinden toplanarak ziyaretçilerine sunulmaktadır. Müzenin içine girdiğinizde sizleri çeşit çeşit ve rengarenk uçurtmalar karşılıyor. Özellikle çocuların çok büyük ilgi gösterdiği müzeyi her yaştan insanlar ziyaret edebiliyor. Müzede uçurtmalarla ilgili çeşitli görsellerden ve videoalardan yararlanarak ziyaretçilere tanıtım filmleri de gösterilmektedir. Yine aynı şekilde müzede çeşitli kitaplar, dergiler, şiirler, şarkılar da yer almaktadır. Müzede açık olduğu saatlerde uçurtma yapabilir, düzenlenen kurslara da katılım sağlayabilirsiniz.

Göktürk Göleti: Göktürk göleti mesire yeri gürültüden uzaklaşıp nefes alacağınız, dinlenebileceğiniz, İstanbul’un ufak bir çevresini doğa ile buluşturan güzel bir yer. İski’nin denetimindeki bu baraj gölüne gelenlere görsel bir zenginlik sunuyor.

Mimar Sinan Kent Ormanı: Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından açılan 820 dönümlük  kent ormanı şehrin çok içinde olmasına rağmen, yeşilin her tonunu maviyle birleştirerek İstanbulluların gözde dinlenme ve mesire alanı olmuştur. Alibeyköy baraj gölünün etrafına kurulmuş olan bu ormanı at ve faytonla ya da ücretsiz tren ekspresiyle dolaşabilirsiniz.

Saklı Göl: İstanbul’a yakın eşsiz bir güzellikten daha bahsedeceğiz size, Kamandere köyü içinde bulunan Saklı Göl Şile’de yürüyüş, kahvaltı ve temiz havanın tadını çıkaracağınız doğa harikası saklı bir yer. Adı gibi bir çok güzelliği içerisinde saklı bulunduran bu göl, doğa severlerin uğrak yeri olacaktır.

Emirgan Korusu: Emirgan Korusu, Boğaz’ın antikiteden gelen büyük ağaç varlığının günümüze kalmış zengin parçalarından biridir. Tarihi yalılarda kahvaltı yapabilir veya bu yerleri gezebilirsiniz.

Yıldız Parkı Korusu: Beşiktaş ile Ortaköy arasında yer alan yaklaşık 46 hektarlık alanı ile kent içerisindeki en büyük koru olan Yıldız Parkı, çeşitli tarih kaynaklarında adı geçen defne ormanları ve mitolojik öykülerdeki “Pan”ın Boğaziçi’nde flütünü çaldığı yeşillikler olarak da biliniyor. Yıldız parkında bir çok gezilecek yer var.

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi: İstanbul’a %12 oranında yeşil alan sağlayarak  İstanbullular için oksijen deposu olmuş , aynı zamanda  bir araştırma, eğitim ve öğretim merkezidir. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi , İstanbul halkının yararlanması için , çevreyi korumada önemi olan , keyifli ve bir o kadar da eğitici bir bahçedir.

İSTANBUL'DAN BİRAZ ÇIKABİLİRİM DİYENLERE...

Darıca Hayvanat Bahçesi: Adından da belli olacağı gibi bir çok canlıyı yakından görüp gezebileceğiniz Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçelerinden biri. Vahşi hayvanları, akvaryumları, botanik parkı ile eşsiz bir yer. Ayrıca burada hayvanları da evlat edinebiliyorsunuz. Aileniz ile beraber eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız mutlaka gidilmesi gereken bir yer.

İstanbul Akvaryum: Beni büyüleyen, beni benden alan yerlerden bir tanesi. Gerçekten büyük emek harcanarak yapılmış Dünyada sayılı Akvaryumlardan bir tanesi.  Bana göre ölmeden önce gidilecek yerlerden bir tanesi çünkü başka hiç bir yerde hepsini bir arada asla göremeyeceğimiz balık çeşitleri ve bitki türleri sizleri bekliyor.

BAYRAMDA LUNAPARK'A GİTMEK İSTEYENLERE

Vialand Tema Park: Dünyanın sayılı Tema parklarından bir tanesi. Eğlence hat safhada, Görsellik şahane, fiyat öyle böyle ama mutlaka gidilesi yerlerden bir tanesi. Çocuğunuz olmasına gerek yok bence büyüklere daha çok hitap ettiğini düşünüyoruz açıkçası. Adrenalin yaşamak isteyenler hiç zaman kaybetmesin diyoruz.

Viaport Avm LunaPark: İstanbul Anadolu yakasının en güzel parklarından bir tanesi. Hem alış veriş merkezi olarak hemde içerisindeki LunaPark ile İstanbul’un gözdesi diyebiliriz

Yorumlar