Bebek nasıl büyütülür 40'ından önce dışarı çıkarılmaz!

Bebek nasıl büyütülür? Bebek büyütürken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Halk arasında kısırlaşan bilgiler ne kadar doğru? Bebek büyütürken 5 maddeye dikkat

Bebek nasıl büyütülür 40'ından önce dışarı çıkarılmaz!

Doğum sonrasından bebeğine kavuşan her anne ve babanın kafasını kurcalayan bazı sorular bulunuyor. Bebek nasıl büyütülür? Bebek büyütürken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Gibi sıklıkla merak ettiğiniz soruların cevabını bir araya getirdik. Halk arasında geçmişten günümüze kadar dile getirilen yeni ''doğan bebek 40'ında kadar dışarı çıkarılmaz!'' gibi inançların geçerliğinin doğruluk payına hadi gelin hep beraber bakalım...

BEBEK 40 GÜN DIŞARI ÇIKMAZ!

Bebek doğduktan sonra ilk 40 gün dışarı çıkarılmamalıdır. Halk arasında söylendiği gibi bebek 40'ında önce dışarı çıkmaz yorumlaması, bebek doğduktan sonra anne ve bebeğin oldukça hassas olmasına dayanmaktadır. Bu süreçte annenin bebeğin kendini toparlaması ve bebeğin anne sütüne alışması emme aralıklarının düzene girmesi için söylenen ve uygun görülen bir aralıktır.

GÖBEK DÜŞENE KADAR BANYO YAPILMAZ

Bebek doğduktan sonra bebeğin göbeği yaklaşık 5-10 gün arasında düşmektedir. Bu süreçte bebeğin göbeği ıslak olmazsa çok daha çabuk düşebilir. Bu yüzen bebeğin göbeğine çok sık pansuman yapmaya gerek yoktur. Bebeğin göbeğinin ıslak olması göbek bağının düşme sürecini geciktirmektedir. Bu da demek oluyor ki uygun olmayan durumlarda bebeğin banyo yaptırılması bebeğin mikrop kapmasına neden olabilir. Bu süreçle göbek bağı düşene kadar bebeğin vücudunu silebilir veya poposunu yıkayabilirisiniz.

BEBEKLERE ŞEKERLİ SU VERMEK

Yine halk arasında bebeğe şekerli su verildiğinde sarılık rahatsızlığı olmayacağı inancı yüksektir. Ancak bebeğe şekerli su vermek yapılan çalışmalara göre  bebeğin sağlık durumuyla ilgili herhangi bir değişiklik olmadığı gösterilmiştir. Anne sütü ile beslenen bebeğe dışarıdan su verilmesi anne sütünün yararlılığını azaltır.Bu nedenle anne sütü alan bebeğe su bile verilmesi doğru değildir. Hele yetişkinler için zararlı olan bir maddenin bebeğe verilmesi hiç düşünülmemelidir.

FORMÜL MAMA İLE BESLENEN BEBEĞE SU VERİLİR Mİ?

Bebeklerin beslenmesinde kullanılan formül mamaların anne sütüne göre daha yoğun olduğu ve bu nedenden ötürü bebeğe su verilmesi gerektiği önerilmiştir. Ancak son zamanlarda oldukça geliştirilen bu mamalar anne sütüne oldukça yakınlaştırılmıştır. Bu nedenle bebeğinize formül mamalar ye dirirken su verirseniz bebeğinizin ishal gibi rahatsızlıklarla karşılaşmasına neden olabilirsiniz.

BEBEK UYUMADAN ÖNCE KARNINI DOYURMAK

Anne sütü hafif olduğu için bebekler çok çabuk acıkır ve sık aralıklarla emmek isterler. Geceleri bebeklerin uyanma nedenlerinden biri olan süt probleminin önüne geçmek için bebek uyumadan önce anne sütü yerine mama vermk doğru değildir. Anne sütü yerine verilen her mama anne sütünün yararını azaltmaktadır.

Yorumlar