Bebekler neden ağlar sürekli olarak ağlayan bebeğinizi susturamıyorsanız...

Bebekler neden ağlar? Ağlayan bebeği susturma yolları neler? Bebeğiniz sürekli olarak ağlıyor ve siz çözüm üretemiyorsanız nedenini haberimizde okuyabilirsiniz!

Bebekler neden ağlar sürekli olarak ağlayan bebeğinizi susturamıyorsanız...

İlk defa annelik deneyimini tadanlar için heyecan verici bir haber hazırladık! Bebekler neden ağlar? Ağlayan bebek ne ister? Gibi yeni anne adaylarının sıklıkla soruduğu o soruların yanıtını elmaelma.com olarak bir araya getirdik! Ne istediklerini konuşarak ifade edemedikleri için bebekler isteklerini ağlayarak belli eder. Peki gün içerisinde ağlayan bebek ne ister? İşte ağlayan bebeğinizi sakinleştirmenin püf noktaları...

ACIKMIŞ OLMA İHTİMALİNİ UNUTMAYIN!

Yemek yeme isteği büyük küçük fark etmiyor. Eğerki bebeğiniz ağlıyorsa genellikle akla ilk gelen ihtimallerden biri de 'Acaba acıktı mı?' olacaktır. Bu noktada bebeğiniz ağladığında karnını doyurmaya yönelebilirsiniz. Bebeğinizi emzirerek aç olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

BEBEĞİNİZ AYAKLARINI OYNATIYORSA...

Her ne kadar gün içerisinde çabuk uyuyup çabuk uyanma eylemini gerçekleştirse de bebeklerin ağlamalarına neden olan durumlardan biride yorgunluktur. Sabahtan akşama kadar oyun oynayan ve hareket eden bebekler yorulduklarında ağlamaya başlar. Peki yorulduklarını nasıl anlarız sorusunun cevabı ise ayaklar olacaktır. Bu durumda sakinleştirmenin en güzel yolu rahat bir uyku olacaktır.

ağlayan bebek

KİRLİ BEZ SORUNSALI!

Bebeğinizin ağlama nedenlerinden biri de kirli bezdir. Islak ve kirli bez bebeğinizi rahatsız eder ve bunu anlatmak için ağlamak tek iletişileridir. Bu durumda ağlayan bebeğinizin altının temiz olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

GÜVEN İSTEDİKLERİ ZAMAN...

Ağlayan bir bebek aynı zamanda kokusuna alıştığı annesini ister. Bebeğinizi sakinleştirmenin bir diğer yolu da sarılmaktır. Gün içerisinde bebeğinize sarılmayı unutmayın! Böylelikle ona gerekli güveni vererek sevgiyle büyütebilirsiniz.

GAZINI ÇIKARDINIZ MI?

Bebeklerin büyük sorunlarından biri de gazdır. Bebeğiniz ağlıyorsa ve siz yukarıdaki tüm maddeleri gerçekleştirdiyseniz bebeğinizin sırtına veya karnına masaj yaparak bebeğinizin gazını çıkarmasına yardım edin. Masaj yapmak bebeğinizin gazını kolay çıkarmasına yardımcı olacaktır.

HAVANIN SICAKLIĞI BÜYÜK BİR ETKEN OLABİLİR

Bebekler yetişkinlere oranla çevreden çok çabuk etkileniyor. Size göre sıcak olan hava bebeğinizi de etkiler. Hanüz oldukça hassas olan tenleri hava koşullarında çok çabuk etkilenmelerine neden olur. Bu durumda bebeğinizin pişik olma durumunda acı çeker ve ağlamaya başlar. Bu bebeğinizin ağlama nedenleri arasında yer alabilir. Bu noktada bebeğinize uygun ortamı sağlamaya özen göstermeniz gerekiyor.

Yorumlar