Bel ağrıları için ne yapılmalı işte lahananın mucizevi etkisi

Bel ağrıları hemen hemen herkesin büyük problemi haline geldi. Bitkisel çözümler arasında yer alan lahananın mucizevi etkisine inanamayacaksınız.

Bel ağrıları için ne yapılmalı işte lahananın mucizevi etkisi

Hareketsiz yaşamla birlikte bel ağrıları artık herkeste baş göstermeye başladı. Pek çok insan bel ağrılarından kurtulmak için ne yapması gerektiğini bilmediğinden bel ağrılarına iyi gelecek hareketleri araştırıyor. Öncelikle bel ağrısı çekiyorsanız ilk yapmanız gereken elbette uzman bir doktora görünmek. Peki bel ağrılarına bitkisel çözümler yok mu? 

LAHANA YAPRAKLARI BEL AĞRISINA BİREBİR

Ancak çoğu ağrıda olduğu gibi bel ağrısında da doğal besinler yardımımıza koşuyor ve bel ağrısının geçmesinde büyük rol oynuyorlar. Doğal bir ağrı kesici olan lahana yaprakları eski dönemlerden beri birçok ağrıyı geçirmek için kullanılıyor. Bu mucize besin bel ağrısı için de birebir.

LAHANA NASIL HAZIRANIR?

Lahana yapraklarıyla bel ağrısı tedavisi için bir tencere suyun içerisine birkaç yaprak lahana atın ve kaynatın. Ardından yaprakların suyunu süzün ve bir tülbente sararak ağrıyan bölgeye kompres olarak uygulayın. Bu uygulamayı yarım saat boyunca yapmanız yeterli.

Bir diğer yöntem ise şu: Doğranmış lahana yapraklarını yarım bardak süt içinde kaynatın. 10 dakika içinde macun kıvamına gelecek. Bu macunu belde ağrıyan bölgeye sürün ve yarım saat boyunca bekletin. Bu yöntemi haftada 3 kez uygulayabilirsiniz.

ZENCEFİL

Anti-inflamatuar özelliğine sahip olan zencefil bel ağrısı için de çok sık kullanılan doğal bir malzeme. Tek yapmanız gereken zencefil köklerini sıcak bir kompres haline getirmek ve ağrıyan bölgenize birkaç dakika boyunca uygulamak. Dilerseniz zencefil yağını ağrıyan bölgeye masaj yaparak da yedirebilirsiniz.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Son yılların gözde isimlerinden olan Hindistan cevizi yağı içerdiği yağlı asitler ve sahip olduğu iltihap engelleyici özellikler sayesinde bel ağrısını da hafifletiyor. Bağ dokularını rahatlatan ve kas ağrılarını azaltan Hindistan cevizi yağından yararlanmak için 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını ısıttıktan sonra ılımasını beklemeniz ve ağrıyan bölgeye 10 dakika boyunca masaj yaparak uygulamanız yeterli. Cilt yağı emdikten sonra ılık suyla bölgeyi yıkayabilirsiniz.

HİNT YAĞI

Eski dönemlerde diz ağrıları gibi eklem ağrılarını tedavi etmekte kullanılan Hint yağı bel ağrısına da iyi geliyor. Doğal bir ağrı kesici olan Hint yağından faydalanmak için iki yemek kaşığı kadar ısıtın, ılıdıktan sonra ağrıyan bölgeye sürün ve beş dakika kadar masaj yaparak cildin emmesini sağlayın. Ardından ılık suyla yıkayarak temizleyin.

PAPATYA ÇAYI

Şimdiye kadar ağrıyan bölgeye uygulayabileceğiniz doğal tedavi yöntemlerinden bahsettik. Ancak beslenmeyle de bel ağrısına sebep olan etkenlerden kurtulmanız ve dolayısıyla bel ağrınızı hafifletmeniz mümkün. Gerilen kasları gevşetme özelliğine sahip papatya çayı da bunlardan biri. Bir fincan sıcak papatya çayı bel ağrısına neden olan gerilmiş dokuları rahatlatacak ve ağrınızı hafifletecektir.

Yorumlar