Bel fıtığı nedir neden olur yatakta uyuma şekliniz tetikliyor!

Bel fıtığı nedir? Elmaelma.com olarak bel fıtığın neden olan bazı hatalı alışkanlıkları bir araya getirdik! Sizde bu hataları yapıyorsanız dikkat!

Bel fıtığı nedir neden olur yatakta uyuma şekliniz tetikliyor!

Günlük hayatımıza devam edebilmemiz için tüm bedenimizi kontrollü bir şekilde kullanıp devam ettirmemiz gerekmektedir. ancak vücudun herhangi bir yeri işlevini yitirmeye başladıysa işlerinizin aksamasına ve yaşam standartlarınızın düşmesine neden olacaktır. Vücudun ana kontrolü dediğimiz bölgelerinden biride bel kısmıdır. Özellikle son zamanlarda bel bölgesinden sıklıkla şikayet edilmektedir. Elmaelma.com olarak yaşam boyuna edindiğimiz bazı alışkanlıklar bel fıtığının oluşumuna zemin hazırlayan alışkanlıkları bir araya getirdik.

ANİ HAREKETLE YATAĞA UZANIYORSANIZ...

Yatağa sürekli hatalı şekilde uzanmak, belin içindeki eklem kıkırdaklarına yük bindirerek eskimelerine neden oluyor. Eskiyen eklem kıkırdakları da çok çabuk deformasyona uğruyor. Bu durumun devamlı hale gelmesi sonucunda disk çekirdeği parçalanıyor ve fıtık oluşuyor. Ancak olması gereken şeyse bel sağlığınız için önce yatağa oturun, ardından sırasıyla avuç, dirsek, omuz ve boynunuzu yatağa yerleştirin.

En son bacaklarınızı da yatağa alıp, sırt üstü yatar pozisyona geçin. Yataktan kalkarken de aynı şekilde yan dönüp önce ayaklarınızı aşağıya indirin, ardından el ve dirseklerinizden destek alarak oturur pozisyonuna gelin. Bu şekilde yatma ve kalkma pozisyonu aldığınız zaman belinizdeki kasları kademeli olarak devreye sokmuş olursunuz. 

bel fıtığı

HATALI EŞYA KALDIRMAK DA...

Örnek verecek olursak bir herhangi bir 3 kiloluk ağırlık kaldırırken o yükü vücudunuzla kaldırdığınızda 3 kilo olarak hissedersiniz. Ancak tüm yükü vücudunuzdan ayrı tutarak kaldırmaya çalışırsanız 3 kiloluk yük size 9 kilo ağırlığında gelecektir. Bunun sonucundaysa  Ağırlıkların eklem üzerine tekrar tekrar yüklenmesi eklemin kalınlaşmasına, bunun sonucunda da hacminin büyümesine neden oluyor. Büyüyen hacmin yaptığı baskı disk çekirdeğinin yırtılmasına ve bunun sonucunda da fıtık oluşumnasına yol açacaktır.

Yorumlar