Beyaz incirin faydaları meme kanseri riskini azaltıyor!

Beyaz incirin faydaları neler? Beyaz incir neye iyi gelir? Ağustos ayında tükettiğimiz beyaz incirin meme kanseri riskini azalttığını biliyor muydunuz?

Beyaz incirin faydaları meme kanseri riskini azaltıyor!

Beyaz incirin faydaları neler? Beyaz incir neye iyi gelir? Beyaz incir ne zaman çıkar? Günde sadece bir kere beyaz incir tüketerek meme kanseri gibi riskli bir hastalığı önlediğini biliyor muydunuz? Evet yanlış görmüyorsunuz kanserden tutun bir çok farklı alanlarda oldukça etkili olan beyaz incir adeta mucize yaratıyor! Elmaelma.com olarak beyaz incirin şaşırtan faydalarını sizler için bir araya getirdik...


Demir, magnezyum, kalsiyum ve K vitamini deposu olan beyaz incirkemiklerin güçlenmesinden hücrelerin yenilenmesine kadar vücudun sistemini düzenleyen mucizevi bir meyvedir. Ayrıca içerdiği yüksek lif oranı sayesinde hem sindirim sistemini düzenler hem de tokluk hissi verir. Aynı zamanda 45-50 kalori gibi oldukça düşük kalori değeri olan incir diyet ve kilo kontrolü yapanlar için iyi bir alternatiftir. 100 gram beyaz incirin kalorisi (kcal) 74 - toplam yağ miktarı ise 0,3 g’dır.

BEYAZ İNCİRİN ŞAŞIRTAN FAYDALARI...

Sindirim sistemini düzenleyen ve kabızlığa da iyi gelen incir yüksek lif oranıyla bağırsak hareketlerini düzenlemede yardımcı yiyecekler arasındadır. Bu özelliği ile diyet listeleri için iyi bir alternatiftir. Beyaz incir yüksek lif içeriği sayesinde tok tutar ve kilo vermeyi kolaylaştırır. İçeriğinde bulunan potasyum sayesinde kan basıncını düzenleyen beyaz incir dolayısıyla tansiyonu da dengeleyici özelliğe sahiptir. Hücrelerin yenilenmesinde oldukça etkili olan beyaz incir yüksek oranda protein, vitamin ve mineraller içerir.


Yüksek magnezyum, kalsiyum, K vitamini ve fosfor kaynağı olması hasebiyle kemiklerin ve dişlerin güçlenmesini sağlar. Günde yalnızca bir adet tüketilen incir, günlük demir ihtiyacını fazlasıyla karşılar. Besin lifi bakımından zengin incir gıdalardan alınan şekerin sindiriminin ve vücut tarafından emilimini yavaşlatmasıyla insüline bağımlı olmayan tip 2 diyabet hastaları için önerilebilir. Bir araştırmaya göre menopoz sonrası dönemde daha çok meyve kaynaklı besin lifi tüketen kadınların meme kanserine yakalanma oranının tüketmeyenlere göre %34 daha az olduğu kanıtlanmıştır. Bu nedenle yüksek lif içerikli incir meme kanseri riskini azaltabilir. Kolesterolü dengeleyici özelliğe sahip olan beyaz incirin içeriğinde bulunan pektin (suda çözünen lif) sindirim sistemine girdiğinde fazla kolesterolü temizler ve vücuttan atılmasını kolaylaştırır.

Yorumlar