Beyaz lahana zayıflatır mı? Nasıl tüketilmelidir?

Kış aylarında soğuk havalardan kendimizi koruyup hasta olmamak için sağlıklı besinlenmek oldukça önemlidir. Fakat yediklerinizin kaloriside oldukça önemlidir!

Beyaz lahana zayıflatır mı? Nasıl tüketilmelidir?

Yapılan araştırmalara göre bağışıklık sistemini güçlendiren ve kanserden koruyan beyaz lahananın bilmediğiniz bir başka yönü ise aynı zamanda fazla kilolarınızdan da kurtulmanıza yardımcı oluyor.

Beyaz lahananın inanılmaz faydaları...

Sağlıklı bir sebze olan beyaz lahana aynı zamanda gün içerisinde tok tutma ve vücudunuzdan toksinleri atmaya yardımcı olamaktadır. Bu durumda diyetisyenlerinde diyet listesinde mutlaka bulunması gereken besinlerden biri olduğunu söylüyor. Aynı zamanda kalorisi oldukza az olan beyaz lahananın 100 gramı sadece 25 kalori değerindedir. Özellikle lahana çorbası hem vücudunuzun sıvı ihtiyacını karşılıyor hemde tok tutuyor. İçerisinde bulunan C, B ve E vitaminin yanında demir ve potasyum minerallerini de içeriyor. Antioksidan özelliği ile çok çeşitli hastalıklardan korunmanızı sağlıyor.

beyaz lahananın faydaları nelerdir

Beyaz lahanayı çiğ tüketirseniz...

Beyaz lahanayı çiğ tükettiğiniz zaman içerisinde oldukça zengin olan lif bağırsak hastalıklarına karşı zırh görevi üstlenmektedir. Hemde bağırsaklarınızın sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Kabızlığı engelliyor. 

İçerisinde bulunan toksinlerle detoks yapın!

Beyaz lahanayı çiğ olarak tükettiğinizde veya su haline getirip içerek detoks yapabilirsiniz! Aynı zamanda idrar söktürme gibi bir özelliğide bulunmaktadır. İçerisinde bulunan C vitamini nedeni ile kısa sürede tüketmenizi ve uzun süre bekletmemenizi öneriyoruz.

Öğünlerinize beyaz lahana salatasını mutlaka ekleyin!

Daha öncede belirttiğimiz gibi beyaz lahananın tok tutan özelliği ile öğünlerinize beyaz lahana salatası ekleyerek hem sağlıklı beslenin hemde tok kalın! kalın rende de rendelenmiş beyaz lahananız içerisine havuç, maydanoz ve dereotu ekleyebilir aynı zamanda yanına bir küçük kasede yoğurt tüketebilirsiniz!

 

 

 

 

 

Yorumlar