Beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir pırıl pırıl olacak!

Beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir? Beyaz spor ayakkabılarınızı evde uygulayacağınız bu basit yöntemlerle temizleyebileceksiniz.

Beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir pırıl pırıl olacak!

 Beyaz spor ayakkabısı hemen hemen her sezon giydiğimiz vazgeçilmezlerimiz arasında yer almaya devam ediyor. Her ne kadar çok çabuk kirlensede gönlümüzdeki baş köşeyi koruyor. Beyaz spor ayakkabılarınız kirlendiği zaman evde uygulayacağınız basit yöntemlerle bu kirlerden kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz? Evet yanlış duymadınız. Size önereceğimiz herkesin evinde bulunan malzemelerle spor ayakkabılarınızı temizleyebilecek ilk günkü gibi beyazlatabileceksiniz. İşte yöntemi! 

ASETON

Ayakkabınızın lastik kısmındaki kiri, aseton yardımıyla kolayca temizleyebilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan şeyler sadece sünger ve fırça. Aseton ile ayakkabılarınız yeni alınmış gibi parlayacak. 

BEYAZ SİRKE

Beyaz sirke hem yemeklerde hem de temizlik alanında çok tercih edilen malzemelerden biridir. Beyaz sirke, temizlik için geleneksel fakat etkili bir malzemedir. Özellikle ayakkabıların tabana yakın olan lastik kısımlarının birkaç damla sirke yardımıyla tertemiz olmasını sağlayabilirsiniz.

SIVI ŞAMPUAN

Spor ayakkabı temizliğinde en pratik ve işe yarar yöntem sabun ve eski bir diş fırçasıdır. Evinizde bulunan yumuşak bir şampuanı ayakkabınızın üzerine döküp lekeyi iyice ovalayın. Lekenin çok kolay bir şekilde çıktığını göreceksiniz. 

KARBONAT 

İlk olarak spor ayakkabınızın bağcıklarını çıkarın ve çamaşır makinesinde yıkayın. İsterseniz sabun yardımıyla bağcıklarınızı elinizle de yıkayabilirsiniz. Ardından sabun, karbonat ve su karışımını bir kapta hazırlayın. Bulaşık sabunu en etkili çözümü almanızı sağlayacaktır. Ardından ayakkanınızın iç ve dış kısmını bir diş fırçası yardımıyla iyice ovun. Ardından ayakkabınızı iyice durulayınız. Fazla ıslaklığı bir havlu yardımıyla alabilirsiniz. Ardında tamamen kuruması için ayakabınızı güneş gören bir yerde bekletiniz. Bu yöntemlerden birini uygulayarak beyaz spor ayakkabılarınızın tertemiz olmasını sağlayabilirsiniz. 

 

 

 

Yorumlar