Beyni yoran yiyecekler nelerdir hangi besinler beyni dinlendirmede yardımcı olur?

Gün içerisinde tükettiğiniz besinler sadece yaşam kalitenizi etkilemekle beraber beyin yorgunluğunuzu da etkilemektedir.

Sağlığımızı, yaşam kalitemizi ve gidişata yön vermekle beraber bir çok alanı etkilemektedir. Bu alanlardan biri de beyin yorgunluğudur. Her ne kadar farkında olmasak bile tükettiğimiz bazı besinler beyni yormak ve beyni güçlendirmektedir. Bugün elmaelma.com okurları için beyni yoran  besinleri derledik. 

İnsanların en büyük sorunlarından biri unutkanlıktır. 50 yaşını geçen insanlarda bu sorun çok görülmektedir. Unutkanlık yavaş yavaş meydana gelir ve bir anda büyük bir sorun haline gelir. Bu yüzden hafızayı ve zekâyı güçlendirmek için özellikle B, E ve C vitaminlerinden faydalanmak gerekiyor. B vitaminin eksikli hafıza performansının eksikliğine sebep olmaktadır. 

Vitaminlerden faydalanarak beynimizin daha çok çalışması ve ileride sorunlar yaşamamak için tüketeceğimiz gıdalara dikkat etmemiz gerekiyor. B,E ve C vitaminleri beynin etkin olarak çalışmasına katkı sağlar.  Peki beyni yoran ve güçlendirerek koruyan besinler hangileri?

Beyni yoran yiyecekler: Doymuş yağlar, trans yağlar, katkı maddeleri ve alüminyum... Beyni koruyan yiyecekler ise Kuru yemiş ve tohumlar, kuru baklagiller, tam tahıllar, yağlı balıklar, avokado, yaban mersini, yeşil yapraklı sebzeler, brokoli olarak sayılabilir. Ayrıca stresimizi azaltmak, kaliteli uyku ve egzersiz de beynin güçlenmesi için pozitif etki yaratmaktadır.

Yorumlar