Beze tatlısı tarifi nedir nasıl yapılır?

Beze tatlısı nedir? Beze tatlısının tarifi nedir? Nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Çocukluğumuzun tatlısını evde yapmanın püf noktalarını hazırladık!

Beze tatlısı tarifi nedir nasıl yapılır?

Beze tatlısı nedir? Beze tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Elmaelma.com okurları için çocukluğumuzda her pastaneye gittiğimizde ebeveynlerimizi çekiştirip bundan da istiyorum dediğimiz kuru tatlı dediğimiz 'Beze'den mutlaka istedik! Bugün size çocukluğunuzu hatırlatabilmek adına evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz tarifi hazırladık! Sizde bu tatlıyı evde yaparak oturduğunuz yerdeki çocuklara dağıtıp eski hatırları yeniden anabilirsiniz! Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

4 adet yumurta akı
4 çay bardağı pudra şekeri
1/4 çay kaşığı tuz

Nasıl yapılır? Yumurta aklarını dikkatli bir şekilde ayırdıktan sonra cam bir karıştırma kabına alın.
Bir tutam kadar tuz eklediğiniz yumurta beyazlarını mikserle düşük devirde çırpmaya başlayın.
Pudra şekerini azar azar ekleyip beze karışımını mikserle yüksek devirde 20-25 kadar çırpın.
Karışımın katı bir hal alması, çırpıcıda asılı kalması ve parmak aranıza alıp dokunduğunuzda elinize şeker kırıntısı gelmemesi önemli kriterler.
Tatlı ve dev bir köpük halini alan beze karışımını krema poşetine alın. Arzu ettiğiniz şekildeki duyu, poşetin uç kısmına yerleştirin. Bezeleri, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında, 90 dakika kadar pişirin. Düşük ısıda sertleşene kadar pişirdiğiniz bezeleri, ılınana kadar fırında bekletin daha sonra oda ısısında soğuduktan sonra lezzetle tüketebilirsiniz.

Yorumlar