Biber zayıflatır mı kilo verdiğinizi düşünüyorsunuz ama aslında...

Biber kilo verdirir mi? Sık sık tartışma konularından biri olan biber tüketimi fazla kilolardan kurtarır mı ? Soruna sizin için cevap aradık!

Fazla kilolardan kurtulmak için birden fazla yöntem deniyoruz. Ancak bu yöntemlerden hangisi gerçekten kilo verdirir orası sürekli olarak tartışma konusu. Halk arasında sık sık dile getirilen kilolardan kurtulma yöntemi olarak gösterilen biber tüketimi kilo verdirir mi yoksa aldırır m? Sorusuna yanıt olarak TABDER Başkanı Ayhan Ercan, biber ve kilo verme hakkında merak edilenleri cevapladı.
 
Kaliteli vitaminler açısından son derece zengindir. A-K-C vitaminleri, insan vücudunun kansere karşı bağışıklık kazanması konusunda son derece önemli vitaminlerdir. Ancak biz bu yazımızda acı biber zayıflatır mı ve kaç kalori? Sorusuna cevap arayacağız. Yeşil, kırmızı acı biber bedenin oksijen tüketimini fazlalaştırarak, metabolizmayı hızlandırmaktadır. Bu nedenle, zayıflamak için faydalı sebzeler arasındadır.

Biberin içindeki etken madde olan kapsiko'nun zayıflattığına inanılmaktadır. Ama biberin zayıflamak için direk kullanımı ne kadar etkili olur bence tartışmalıdır. Metabolizmayı hızlandırma gücünden yola çıkarak zayıflamaya yardımcı olduğu düşünülmektedir ama biber iyi bir iştah açıcıdır. O yüzden de dikkatli kullanılmasında fayda vardır. 

Yorumlar