Bikini ağdası nasıl yapılmalı 6 yaygın hataya dikkat!

Bikini ağdası nasıl yapılmalı? Siz siz olun bikin ağdasıyla ilgili kadınların yaptığı bu yaygın 6 hatayı yapmayın. İşte ağda hataları ve çözüm önerileri...

Bikini ağdası nasıl yapılmalı 6 yaygın hataya dikkat!

Eğer bikini ağdası yaptırma cesaretini topladıysanız öncelikle bilmeniz gereken şey; her zaman bir kaç damla göz yaşına hazır olmalısınız! Peki bikini ağdası nasıl yapılmalı? Bu soru ilk bakışta kulağa saçma gelebilir ancak kadınların büyük bir kısmı ki buna sürekli bikini ağdası yaptıranlar da dahil ağdayla ilgili çok sayıda yanlış yapıyorlar. İşin uzmanları da bikini ağdası yaptırırken yapılan en yaygın 6 hatayı buldu, biz de elmaelma.com olarak sizin için derledik. 

İşte bikini ağdası yaptıranların en çok yaptığı 6 hata:

1- YANLIŞ UZUNLUKTA AĞDA YAPTIRMAK: Doğru sonuç vermiş ve belki de daha acısız bir bikini ağdası istiyorsanız kıl uzunluğunuzun ağda için uygun boyutta olduğundan emin olmalısınız. Zamanından önce yapılan ağda kılların kopmasına ve köklerinin güçlenmesine neden olabilir. Bir sonraki randevunuzu daha erken almak zorunda kalabilirsiniz. Kökleri güçlenen kılların ağdayda alımı daha fazla acı verici olabilir. Peki ideal kıl uzunluğu ne kadar olmalıdır derseniz bunun içinde uzmanların yanıtı en az 12 mm.

2- TAHRİŞİ ARTTIRICI DAVRANIŞLAR: Bikini ağdasından önce bikini bölgesini aşırı temizlemek, genital temizleme suları kullanmak gibi uygulamalar ağda sırasında hayatını kabusa çevirebilir. Temizleme işlemi nedeniyle kuruyan cilt ağda sırasında pullanmaya başlar ve deride aşırı tahrişe neden olabilir. Sadece su ile yapılan basit bir temizlik yeterlidir. 

3- AĞDAYI ÇOK YUMUŞAK ÇEKMEK: Tamam kabul ediyoruz! Ağdayı hızlıca çekmek cesaret isteyen bir iş. Ama yavaşça çekilen ağdanın daha çok canınızı yaktığını unutmayın. Yavaş çektiğinizde ağda kılları bırakmaz bu da işlerin karışmasına neden olur. O yüzden derin bir nefes alın ve hızlıca çekin.

4- AĞDA SONRASI BAKIMI ÖNEMSEMEMEK: Bikini ağdası size tam bir temizlik ve bakım hissi verse de cild için zorlayıcı bir uygulamadır. Bu nedenle ağda sonrası mutlaka bakım uygulamayı unutmayın. Ağda sonrası bakım için çeşitli kozmetik ürünler bulabilirsiniz. Kimyasallarla arası iyi olmayan biri iseniz Aloe Vera'ya tavsiye ederiz.

5- HEMEN SUYA GİRMEYİN: Ağda sonrası duş almak yaygın bir uygulama olabilir ancak zaten yıpranan cildinizin istediği en son şey sıcak suyla temastır. Bu nedenle ağdadan hemen sonra yıkanmayın. Hele hele sabunla, duş jeliyle temizlikten uzak durun. Bu cildinizin yanmasından ve kabarmasından başka bir işe yaramaz. 

6- BİKİNİ AĞDASINDAN SONRA AŞIRI HAREKETTEN VE TERLEMEDEN KAÇININ: 'Gidip ağdamı yaptırırım sonra da spor salonuma gider bir güzel terlerim' diyorsanız fikrinizden vazgeçin deriz. Hele ki yaz aylarında yaptırdığınız bikini ağdası sonrası fazla hızlı yürümemenizi öneririz. Terlemeye müsayit bir hal alan cildiniz eğer fazla fiziki efor sarfederseniz sizi zorlaya bilir bizden uyarması!

Yorumlar