Bikram yogası faydaları 41 derece bir odanın içerisinde 26 hareket yaparak..

Daha sakin ve fit bir vücut için bikram yogasını denediniz mi? Hem ruhunuzdaki hem de vücudunuzdaki toksinlerden kurtulabilirsiniz.

Bikram yogası faydaları 41 derece bir odanın içerisinde 26 hareket yaparak..

Yoganın oldukça sıradışı olan bir başka yöntemi de 'Bikram yogası'dır bikram yogasını diğer yogadan ayıran en belirgin özelliği yaklaşık olarak 41 derece sıcaklıktaki bir odanın içerisinde 90 dakika kadar kalıp bu süre zarfında 26 hareketten oluşan hareketleri yaparak sınırlarınızı keşfetmenize yardımcı olacaktır. Oldukça sıradışı görünen bikram yogası hakkında faydalarını ve tüm mekak ettiklerinizi bir araya derledik. İşte bikram yogası hakkındaki tüm detaylar...

TER ATARAK TOKSİN ATTIRIYOR!

Vücuttaki zararlı toksinler bikram yoga sayesinde yüksek miktarda terlemeye fırsat vererek fiziksel ve ruhsal iyileşmeleri beraberinde getirir. Ortam sıcaklığının verdiği diğer bir fayda ise kan akışını geliştirmesi ve oksijenin bütün vücuda daha kolay yayılmasını sağlamaktır. Bikram yogayı deneyenler terlemenin getirdiği şifa ile daha iyi ruh haline eriştiklerini söylüyor.

DELİKSİZ BİR UYKU İÇİN...

Seans boyunca yapılan 26 farklı duruştan oluşan esneme hareketleri, yüksek sıcaklık ile birlikte vücudu rahatlatarak, uygulayan kişinin deliksiz ve rahat bir uyku uyumasını sağlar. Esneme hareketlerinin yanı sıra seans boyunca kullanılan nefes alıp verme tekniği ve terleme yolu ile vücuttan atılan toksinlerin vücuda kazandırdığı hafifleme, rahat ve kaliteli bir uykunun anahtarıdır. Uyku problemi, anksiyete gibi sorunlar için bikram yoga kesinlikle denemeye değer.

SAKİN BİR BEDEN SAKİN BİR RUH!

Bütün koşullar doğru uygulandığında bikram yoga ile sakin bir ruha kavuşmak çok kolay. Vücuda oksijen alımının artması ile gelen sakinlik ve dinginlik hissi problemlerin ruhtan uzaklaştırılmasını ve üst düzey rahatlamayı sağlıyor. Günlük hayatın getirdiği stresten uzaklaşmak için bikram yogayı deneyerek faydasını birebir yaşayabilirsiniz.

VÜCUDA DAHA ESNEK BİR DURUŞ SAĞLIYOR

Bikram yoganın birbirinden etkili 26 duruşu, vücutta çalışılmayan bir kas veya bölge bırakmıyor. Aynı zamanda 41 derece sıcaklığın verdiği etkiyle kaslar olabildiğince uzun ve duruşunuz normal yoga seanslarına oranla kat ve kat daha esnek olacak. Günlük yaşamın stresi ile kasılan ve hareket yeteneği kısıtlanan bedeninizin bikram yoga seansı ile rahatlayarak daha esnek bir duruş kazanmasını sağlayın.

ZİHNİNİZİ BOŞALTIYOR!

Bikram yoga, zihni boşaltmaya ve odaklanmaya en elverişli yoga türüdür. Konsantrasyonu arttırarak, anda kalmayı ve odaklanmayı kolaylaştırarak ruh halini iyileştirmeyi sağlar. Esneme, gerinme duruşları ve nefes alışverişi ile odaklanmanın en iyi çözümü olan bikram yoga anın kıymetini anlamanızı sağlayarak farkındalık seviyenizi yükseltecektir. Bikram yoga uygulayan kişiler günlük yaşamlarına daha kolay adapte olurlar.

Yorumlar