Bir günde 4 öğün diyeti nedir nasıl uygulanır?

İngiltere'de yayınlanan The Sun gazetesinin beslenme uzmanı Amanda Ursell, bir günde 4 öğün diyetini uyguladı. İşte sonuçlar...

Bir günde 4 öğün diyeti nedir nasıl uygulanır?

Amanda Ursell, hızlı diyetler yerine 'bir günde 4 öğün' diyetini denemeye karar verdi. Doğum sonrası aldığı kiloları vermek için çeşitli şeyler yapan Ursell, bir türlü kalan son kiloları veremiyordu. Bunun nedeni de yoğun iş temposu ve çocuklu hayatın onun beslenme düzenini bozmasıydı. Sabah uzun uzun kahvaltı hazırlamak yerine hızlı atıştırmalıklarla günü geçirmeye başladığını söyleyen Ursell, bir şeylerin yanlış gittiğini anladı. Alışılmış diyetlerin dışında günde 4 öğün diyetine başlamaya karar veren Ursell sonuçları gazeteye verdiği röportajla anlattı. 

Bu diyette esas olan günlük kalori alımını bir miktar düşürmekten geçiyor. Ursell kendi diyetinde günlük kalori alımını 1400'e indirdiğini anlattı. Burada önemli olan günde 3 öğün değil, yiyeceklerini 4 öğüne bölmekte. Ursell diyetinde canı şekerli bir şeyler istediğinde yediğini de anlattı. Ancak acıktığında mutlaka sağlıklı bir öğün yediğini bununda kendini gün içinde daha iyi ve enerjik hissetmesine ve daha az atıştırma isteğine neden olduğunu aktardı.

HER ŞEYİ YEDİ 3 KİLO VERDİ

Diyete başladığında 63 kilo olan genç kadın, bir haftada 60 kilonun altına inmeyi başardı. Diyette hedef 3 öğün yerine 4 öğün yiyerek ani şeker iniş çıkışlarını kontrol altına almak.

diyet

HAFTADA İKİ GÜN ORUÇ DİYETİNİ DÜŞÜNDÜ AMA...

Ursell, son yılların trendi olan 'Haftada iki gün oruç' diyetini de denemeyi düşündüğünü ancak iki aç günün onun için uygun olmadığını söyledi. 

DOĞUM SONRASINA DİKKAT

İkinci bebeğini kucağına aldıktan sonra işlenmiş gıdalara yöneldiğini ve daha hızlı yemek yemeye başladığını itiraf eden genç kadın, "Durmadan bisküvi ve çerez atıştırıyordum.

"Asla fazla bir dieter olmadım ve her zaman birkaç kilo kaydırmak istiyorsanız, aslında oldukça basit olduğunu düşündüm. Yemek yemek için daha sağlıklı bir yol olduğunu biliyordum ve bir günde 4 öğün tam bana göreydi. Daha az kalori aldığımı anlamadım bile. "

TUZU AZALTIN

Şekeri kesmediğini ama kısıtladığını anlatan Ursell tuz konusunda ise daha katı bir diyet uyguladı. Çünkü vücudunda çok fazla ödem vardı ve tuz alımını azaltmadan ödemi atması mümkün değildi. Bu nedenle tuz oranı oldukça düşük öğünler yedi. 

HAFTADA EN AZ 1 KİLO

Amanda Ursell yaptığı diyeti kadınlara tavsiye etmekten de çekinmedi. Genç kadın, doğru şekilde konumlandırılmış öğünleri yiyerek haftada en 1 kilo vermenin mümkün olduğunu söyledi. 

ŞÜPHELERİM VARDI

Ursell diyete başlamadan önceki ruh halini ise şöyle anlattı:

"Plana başlamadan önce ne kadar kilo vermeyeceğim konusunda şüpheciydim. İki çocuğun yanında evde çalışmak için fazla zamanım olmadığı için yemek hazırlamak ne kadar zaman alacağı konusunda endişeliydi. Fakat buna değdi inanılmazdı.

BU DİYET NASIL BU KADAR HIZLI SONUÇ VERİYOR?

Beslenme Uzmanı Jo Travers, günde 4 öğün diyetinin nasıl çalıştığını şöyle anlattı:

"Günde dört öğün yemek olması çok mantıklı. Vücudun besin maddelerini kullanma şekli ile uyuşuyor ve gün boyunca enerjili hissetmenizi sağlıyor. Bununla birlikte, dört büyük yemek yemesi de iyi değil. Ne yediğinizin dengeli olduğundan emin olmanız gerekir. Tabağınızın yaklaşık yarısı meyve ve sebzeler, çeyrek protein ve çeyrek karbonhidrat olmalıdır. Bu tarz yeme, kötü kolestrolü düşürmenize, tansiyonunuzu düşürmenize ve kan şekeri seviyenizi kontrol etmenize yardımcı olacaktır.

Yorumlar