Birliktelikte önemli olan aşk mı yoksa cinsellik mi?

Birlikteliklerde kafa karıştıran ve sıklıkla sorulan sorulardan bir taneside aşk ve cinsellik. Cinsellik mi yoksa aşk mı sorusunu sizler için cevapladık.

Birliktelikte önemli olan aşk mı yoksa cinsellik mi?

Cinsellik ve aşk ilişkilerde kafa karıştıran konulardan bir tanesidir. Her ne kadar bir ilişkide cinsellik ayrı bir kategorilendirilse bile uzmanlara göre aşk varsa cinselliğin oldukça iyi olduğunu söylüyorlar. Bu noktada romantik bir birliktelikte cinsel yaklaşımlarda arzular daha da tatmin edici olmaktadır.

HER İLİŞKİ ŞEHVETLE BAŞLAR...

Yeni başlayan bir ilişkiyi inceleyecek olursak en başta şehvet daha sonra aşk gelmektedir. Sıranın en sonunda ise sevgi vardır. İlişkide şehveti cinsel açlık cinsel doyumu sağlamaya yönelik nitelendirebiliriz. Ancak bu dürtülerin bir kişiye bağlanabilimesi için karşı tarafında aynı kişiye aynı arzuyu duyması gerekmektedir. Bu noktada aşkın şehveti yani cinselliği arttırdığı gerçeğini değiştiremeyiz.

AŞK TESTESTORUNU ARTTIRIR...

biyolojik açıdan yaklaşacak olursak aşık olma süreci dopaminin artmasıyla testesteronda artmaktadır. Bu durumda testesteron cinsel arzuyuda arttırmaktadır. Temeline bakacak olursak aşkı cinselliğin garanti klavuzu olarak değerlendirebiliriz. Ancak cinsellik ve aşk içeren cinsellik arasındaki farkı inceleyecek olursak, sıradan bir gün tüketilen yemekle özel günlerde hazırlanan yemekleri örneklendirebiliriz.

 

Yorumlar