Bişektomi nedir yüzünüzde çekiciliği yakalayın!

Bişektomi nedir? Hollywood yıldızlarının da tercih ettiği bişektomi ameliyatı hakkında tüm merak edilenleri sizler için hazırladık!

Bişektomi nedir yüzünüzde çekiciliği yakalayın!

Bişektomi nedir? Hollywood yanağı olarakta adlandırılan bu estetik son zamanlarda ülkemizde de yaygın olarak yaptırılan estetikler arasına girmeyi başardı. Genellikle yurt dışında Hollywood yıldızlarının tercih ettiği bişektomi ameliyatı ülkemizde de artık rağbet görüyor. Yüz şeklinden rahatsız olanlar, ne kadar zayıflarsa zayıflasın bir türlü yanaklarından kurtulamayanlar için bu ameliyat bir çözüm önerisi sunuyor. Peki bişektomi nedir? İşte bişektomi ameliyatı hakkında tüm merak edilenler! 

ÇOK ZAYIF KİŞİLERİNDE YANAK YAĞLARI FAZLA OLABİLMEKTEDİR 

Günümüzde estetik algısı sürekli olarak değişmektedir. Şimdilerde yeni trend keskin ve ters üçgen biçimdeki yüzlerdir. Bu yüzlere sahip olan kişiler daha güzel ve çekici bulunmaktadır. Dolgun ve yuvarlak yanaklar, genellikle ergenlik dönemine kadar insanlar tarafından  şirin bulunmaktadır. Yanak yağlarının zayıflıkla ya da şişmanlıkla pek alakası yoktur. Çok zayıf kişilerde de yanak yağları fazla olabilmektedir. Ne kadar kilo verirlerse versinler, yüzleri yuvarlak ve tombul olabilir. Bunun sebebi yüzde mevcut olan iki çiğneme kası Buccinator ve Masseter kasları arasında yer alan ve Bichat yağ yastıkçıklarının fazla olmasıdır.

YANAKTAKİ FAZLA YAĞLARIN ALINMASI ELMACIK KEMİKLERİNİ BELİRGİNLEŞTİRİYOR 

Kilo alma dönemlerinde daha da büyüyen ve yüze tombul ve yuvarlak bir görünüm veren bu yağ yastıkçıkları ufak bir operasyon ile kısmen alınarak, yüze daha orantılı ve hoş bir şekil verilir. Alınan yağların etkisi ile tombul yanak görünümü ortadan kalkarken, elmacık kemiklerinin belirginliği daha da artar. '

'HOLLYWOOD YANAĞI'' ADI İLE ANILMAKTADIR

Bişektomi ameliyatı uzun süredir yurtdışında çok yaygın olan bir ameliyattır.Artık ülkemizde de çok talep gören bir ameliyat haline gelmiştir. Bu ameliyat ''Hollywood yanağı''adı ile anılmaktadır. Bu ameliyata Holywood yıldızlarının birçoğu ilgi göstermiş estetik anlamda çok tatmin edici sonuçlar almıştır. 

AMELİYAT SONRASI DIŞARINDAN GÖRÜNEN BİR İZ OLMAZ 

Bu ameliyat yaklaşık 35-45 dakika arası sürmektedir. Sedasyon veya genel anestezi altında yapılabilir. Ağız içinden yapılan yaklaşık 1 cm’ lik kesi öncesinde lokal anestezi yapılır. Bu sayede ameliyat sonrası erken dönemde de hasta ağrı duymaz. Yanak yağı alınması bu küçük kesiden gerçekleşir. Sonrasında kendiliğinden eriyebilen ve alınmasına gerek olmayan 1-2 dikiş ile kapatılır. Yanak inceltme ameliyatı sonrası dışarıdan görünen herhangi bir iz olmaz, ağız içi kesi 1 hafta sonra tamamen iyileşmiş olur.

AMELİYAT SONRASI BAKIM ÖNEMLİDİR 

Ameliyat sonrası hasta kısa süre içerisinde hemen günlük yaşantısına döner. Yanak yağı alınması sonrasında birkaç gün ağızdan antibiyotik tedavisi ve gargara ile ağız bakımı devam eder. Enfeksiyon kapmaması için alınması gereken önlemlerden biridir bu. Bir süre ağız bakımını düzenli olarak yapması gerekir. 

AMELİYAT SONRASI 2-3 HAFTA SONRA SONUÇ TAMAMEN BELLİ OLUR 

Hollywood yanağı olarak adlandırılan bu işlem sonrasında 2-3 hafta sonra sonuç tamamen belli olur. İlk günlerde hastanın yüzünde biraz ödem görülebilir. Lakin bu beklenen bir durumdur. İlk günlerdeki ödem hızla çözülür ve ters üçgen şekline gelen yüz konturu ve daha belirgin görünen elmacık kemikleri ile hoş bir görünüm kazanılır. Ağız içerisinde yer alan dikişler bir süre sonra kendiliğinden yok olur.


 

Yorumlar