Bitter çikolata faydalı mı bitter çikolatanın vücuda faydaları neler?

Her gün küçük bir parça bitter çikolatanın vücuda yararı olduğunu biliyor muydunuz?

Bitter çikolata faydalı mı bitter çikolatanın vücuda faydaları neler?

Çikolatayı sevmeyen kadın yoktur değil mi? Sütlüsü, bitteri, fındıklısı, fıstıklısı saymakla bitmeyen birçok lezzet çeşidine bayılıyoruz. Ancak uzmanlar çok fazla çikolata tüketmemizin sağlığımız açısından zararı olacağını söylüyorlar haklılarda çünkü birçok çikolatanın içine ekstra zararlı maddeler yerleştiriliyor ve biz tadından anlamasakda zaman içerisinde vücudumuz bu maddelerden etkilenmeye ve tepki vermeye başlıyor. Ancak bitter çikolatada durum biraz farklı, bitter çikolata diğer çikolatalara göre magnezyumdan zengin olması kasların daha verimli çalışmasına destek vererek gün boyu zinde kalmayı ve fiziksel olarak daha aktif olmayı destekler. 

Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden bir ekip tarafından yürütülen bir çalışmaya göre; haftada en az bir veya üç porsiyon çikolata ürünü tüketen hamile kadınlarda yüksek tansiyon gelişme riskinin en az yarı yarıya düştüğü tespit edilmiş. Araştırmada gebeliğin ilk üç ve son üç ayında düzenli çikolata tüketmeyen kişilerde yüksek tansiyon riskinin artış gösterdiği gözlenmiş.

FELÇ OLMA RİSKİNİ AZALTIR

İsveç’te 2000’den fazla kadın üzerinde yapılan araştırmalarda, bir hafta boyunca en az kırk beş gram bitter çikolata tüketen kadınların daha az felç olma riski taşıdığı belirlendi. Bu riskin, en az %20 oranında düştüğü görüldü.

TOK HİSSETMENİZİ SAĞLAR

Çikolata bol miktarda lif içerir, yani doygunluk hissi verir ve böylece kilo almanıza sebep olabilecek diğer yiyecekleri tüketme isteğinizi bastırır.

CİLT DOSTUDUR

Çikolata, flavonoid bakımından zengin bir yiyecektir. Flavonoidler, cildi UV ışınlarından koruyabilme özelliğine sahip antioksidanlardır. Ancak unutmayın; çikolata yemeniz, güneş kremi kullanmanız gerekmediği anlamına gelmiyor. 

KAN DOLAŞIMINI ARTIRIR

Çikolata, kanın pıhtılaşmasını önler. Kan dolaşımını arttırmak için birebirdir ve aspirinle hemen hemen aynı etkiye sahiptir.

RUH HALİNİZİ DÜZELTİR

Moraliniz bozuk olduğunda, kendinizi kötü hissettiğinizde veya stresli olduğunuzda, büyük bir çikolata yemenizi tavsiye ediyoruz. Böylece kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz. Bu yüzden, her zaman yanınızda biraz çikolata bulundurmak iyi bir fikirdir.

Yorumlar