Boyun kırışıklıkları nasıl giderilir elma sirkesini sürerseniz...

Boyun kırışıklıkları nasıl giderilir?Bu tarifler sizi zaman içerisinde boynunuzda meydana gelen kırışıklıklarından kurtaracak!

Boyun kırışıklıkları nasıl giderilir elma sirkesini sürerseniz...

Genellikle toplumda kırışıklıklarla alakalı yanlış bir düşünce hakim. Toplumda kırışıklığın tek sebebi, yaşlılık olarak bilinse de boyunda ve vücudun diğer kısımlarında kırışıklıkların oluşumunu destekleyen faktörler bulunmaktadır. Peki nedir bu faktörler? Yaş,kötü beslenme, uygunsuz cilt bakımı ve çevre olarak sıralanabilmektedir.Tüm bu faktörler cildin giderek daha fazla kuruyarak daha ince olmasına ve kırışıklıklara daha eğilimli olmasına neden olur.Kaşlarınızı çatmanız ya da gülme gibi alışkanlıklarınız mimik çizgilerine neden olmaktadır. Bunun yanı sıra boyunda da çizgiler meydana gelmektedir.Peki bu boyun kırışıklıkları nasıl giderilir? Hem ekonomik hem de kolayca hazırlayacağınız maskelerle kırışıklıklarınızdan kurtulacaksınız! 

BİRA MAYASI VE YOĞURT

Bira mayası bünyesinde kolajen oluşumunu yeniden başlatan ve kırışıklıkları azaltan besinler içerir. Yoğurt ise protein ve kalsiyum açısından oldukça zengindir, bu nedenle de cildinizi nemlendirir. 

MALZEMELER: 

2 yemek kaşığı doğal yoğurt
1 çorba kaşığı bira mayası
1 çorba kaşığı buğday tohumu yağı

 UYGULANIŞI:

Öncelikle tam kıvama gelene kadar tüm malzemeleri karıştırın. Ardından temiz boynunuza uygulayın ve 15 dakika kadar kurumaya bırakın. 15 dakika sonra ılık su ile durulayın. En iyi sonucu elde etmek için, haftada en az 3 kez tekrarlayın.

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi alfa hidroksi asitler bakımından zengindir. Bu bileşenler cildi gençleştirmenin en güzel yollarından biridir. Bu nedenle elma sirkesi, yaştan kaynaklanan kırışıklıkların hafifletilmesi için idealdir.

MALZEMELER: 

1 yumurta sarısı
Bir kapsül E vitamini
1 yemek kaşığı elma sirkesi

 UYGULANIŞI:Tamamen birleşene kadar tüm malzemeleri iyice karıştırın. Daha sonra pamuk yardımıyla, karışımı boynunuza sürün ve yukarı doğru hareketlerle masaj yapın. Ardından 20 dakika kadar cildinizde  bekletin. 20 dakika sonra ılık su ile durulayın. Cildinize ihtiyacı olan nem ve elastikiyeti geri vermek için haftada 3 kez uyumadan önce bu işlemi tekrarlayın.

AVAKADO YAĞI:

Avokado, vitamin ve mineral bakımından yüksek düzeyde besin içerir. Esansiyel bir yağ asidi olan omega 3 açısından da zengin olduğu için cildi onarır ve canlandırır. Ayrıca boyun ve yüzdeki kırışıklıkların giderilmesine de yardımcı olur.

MALZEMELER: 

2 çay kaşığı avokado yağı

 UYGULANIŞI: Pamuk yardımıyla, yağı nazik bir masaj ile kırışıklıklara uygulayın. 15 dakika cildinizde bırakın ve ılık su ile durulayın.

ALEOVERA YAĞI

Bu bitki, diğerlerinin yanı sıra öksürükten, yaralara ve hatta yanıklara kadar her türlü durumu iyileştirme özellikleriyle iyi bilinir. Bununla birlikte, ciltbakımı için yararları en göze çarpan özelliktir. Doğal bir nemlendirici olduğu göz önüne alındığında, aloe vera boyundaki kırışıklıkların giderilmesine katkıda bulunabilir. Ayrıca antiseptik özellikleri sayesinde akneden etkili bir şekilde kurtulmanızı sağlar.

MALZEMELER: 

1aleovera yağ

 UYGULANIŞI: Aloe vera yaprağını ikiye bölerek içindeki jeli alın ve direkt olarak boynunuza uygulayın. 30 dakika kadar kurumaya bırakın ve ılık su ile durulayın.

Yorumlar