Brezilya poposu nedir, Brezilya poposuna sahip olmak için yapmamız gereken hareketler nelerdir?

Brezilyalı kadınlarınki kadar güzel kalçalarınız olmasını ister misiniz? İşte yapmanız gerekenler...

Brezilya poposu nedir, Brezilya poposuna sahip olmak için yapmamız gereken hareketler nelerdir?

Her kadının hayali Brezilya tipi ve Latin kalçalara sahip olmaktır. Dik ve gösterişli, peki nedir bu kalça tipine hayranlık nereden gelir merak ediyor musunuz? Spor salonlarında bile çoğu kadının tek amacı popo dikleştirmektir hatta durumu abartıp bıçak altına yatanlar bile var! Sıkı ve dik bir kalça kadınları her zaman daka seksi ve alımlı gösterir kadınlar bu sebeple Brezilya'lı kadınların popolarına ahip olmak isterler. Uzmanlar isteidğiniz kalçalara sahip olmanız için yapmanız gereken hareketleri anlattı, sizler için derledik...

SQUAT

Ayaklar omuz genişliğinde açılmalı, hiçbir şekilde ayak parmak uçları sağa veya sola doğru bakmamalıdır. Parmak uçları düz bir şekilde karşıya doğru bakmalıdır. Kollar yanda vücuda paralel olmalıdır. Başın arkasında birleştirilebilir ya da dengeyi sağlayabilmek için öne doğru uzatılabilir. Vücut pozisyonu dik olmamalıdır. Sırtın pozisyonu düz olacak şekilde öne doğru eğik olmalıdır. Bu vaziyetteyken aşağıya doğru çömelme hareketi yapılır.Çömelme hareketi yapıldığı sırada dizlerin pozisyonu asla ayak parmak uçlarını geçmemelidir. Squat hareketini biraz daha zorlaştırarak deep squat hareketini yapabilirsiniz.

DEEP SQUAT

Hareketi yaparken vücut pozisyonu aynı bir önceki squat hareketinde olduğu gibi olmalıdır. Bu hareketteki tek fark, kalçanın iyice yere yakınlaştırılarak yapılmasıdır. Kalçayı yere ne kadar yakınlaştırabilirseniz hareket de o kadar zorlaşacaktır. Yine hatırlatmakta fayda var; bu hareketi yaparken dizlere dikkat edilmeli ve yere çömelme hareketi yapıldığında ayak parmak uçları dizleri geçmemelidir.

DUMBELL LUNGES

Vücut dik pozisyonda olmalıdır. Öne doğru eğilmeden bir adım öne atılır. Arkada kalan bacakta diz yere değmemelidir. Önde olan bacağın dizi de ayak parmak uçlarını geçmeyecek şekilde yere doğru çömelme hareketi yapılır. Hareket bir sağ bir sol bacak şeklinde yapılacağı gibi önce bir bacağı çalıştırıp daha sonra diğer bacağa geçilebilir. Hareketi doğru açılarda yapmak çok önemlidir. Hareket doğru şekilde yapılmazsa dizlere aşırı baskı olacağından sakatlıklara yol açabilir. Dizlerinde problem olanlar için tavsiye edilmez. 

 WIDE (SUMO) SQUAT

Ayak parmak uçları, saati düşünecek olursak 10 kala ve 10 geçe pozisyonunda olacak şekilde iyice açılmalı ve kalça arkaya doğru tilt yapılıp çömelerek hareket tamamlanır. İç bacak kaslarının yoğun bir şekilde çalıştığı bu harekette aynı zamanda kalça kasları da çalışır. Bu harekette de dumbell kullanılabilir. Vücut ağırlığı ile ağırlık kullanılmadan da yapılabilir.

HIP BRIDGE WITH PILATES BALL

ere sırt üstü yatılıp bacaklar dizlerden kırık şekilde ve ayak tabanları pilates topu üzerinde olmalıdır. Eller yanda yerden destek alarak kalça yukarı doğru kaldırılmalı ve yukarıda 1-2 saniye sıkılarak tekrar hareketin başlangıç pozisyonuna dönülmelidir. İkinci seçenekte ise ayak tabanları yine pilates topu üzerinde olacak şekilde harekete başlanır ve pilates topu ayak tabanları ile ileriye doğru itilerek hareket yapılır. Bu hareket sayesinde hem üst arka bacak kaslarını hem de kalça kaslarını yoğun bir şekilde çalıştırabilirsiniz. 

 

 

Yorumlar