Brokoli çorbası nasıl yapılır gerekli malzemeler nelerdir?

Kış aylarının son günlerinde şifa niyetine brokoli çorbası yapmaya ne dersiniz?

Brokoli çorbası nasıl yapılır gerekli malzemeler nelerdir?

Brokoli sağlığımız için çok faydalı bir sebzedir, uzmanlar sık sık tüketmemiz konusunda uyarıyor ancak brokoliye karşı biraz önyargılıyız ve çok tercih etmiyoruz. Bugün sizler için hem sağlıklı hem lezzetli brokoli çorbası hazırladı! Kışın son günlerinde şifa niyetine içeceğiniz bu çorbaya bayılacaksınız! İşte püf noktaları ve gerekli malzemeler. Mutlaka denemenizi öneririz...

MALZEMELER

400 gram brokoli
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı sıcak et suyu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

PÜF NOKTASI

Haşlanan brokolileri renk ve besin değerlerini kaybetmemesi için buzlu, soğuk su dolu bir kaba alın ve 5 dakika kadar bekletin.

PİŞİRME ÖNERİSİ

Brokolinin haşlama suyunu çorba yapımında kullanabilir, et ya da tavuk su bulyon ile lezzetlendirebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Küçük parçalar halinde çiçeklerine ayırdığınız brokolileri kaynar suda 4- 5 dakika kadar haşlayın. Bir kevgir yardımıyla çıkartın. Derin bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun. Kavrulan una sıcak et suyunu azar azar ekleyin ve topaklanmaması için bir çırpma teliyle sürekli karıştırın. Haşlanan brokolileri, tuz ve karabiberi ekleyin. Pişirme işlemini kısık ateşte 15 dakika kadar sürdürün. Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderından geçirin ve sıcak olarak servis edin.

Yorumlar