Bu Barbie'yi tanıdınız mı?

Zaten melekti, Barbie oldu! Bebeği üretilen ve gelirleri kanserele mücadelede kullanılacak olan ünlü kim?

Bu Barbie'yi tanıdınız mı?

Farrah Fawcett‘in 1976’da bir Meksika battaniyesinin önünde kırmızı mayoyla verdiği ikonik poz, bu kez de oyuncak firması Mattel’e ilham verdi. Mattel, 10 milyonun üzerinde kişinin sahip olduğu posteri, Barbie’yle yeniden canlandırdı.

Barbie Farrah, tıpkı Charlie’nin Melekleri dizisinin yıldızı gibi kırmızı mayoyla, renkli battaniye önünde gülümsüyor. Barbie’nin saçları da Fawcett’le özdeşleşen biçimde katlı kesimli.

Gelirlerinin tamamının Fawcett'in kanserle mücadele vakfına bağışlanacağı Barrbie'nin satış fiyatı ise 35 dolar...

Barbie’nin ekolojik rüya evi

Bu sırada hayallerindeki eve kavuşmak için bir mimari projesi yarışması açan Barbie, doğaya dönüşü seçti.

Mattel ve ‘Amerikan Mimari Enstütüsü’nün ortak yürüttüğü ‘Barbie’nin Rüya Evi Tasarım Yarışması’nın kazananı, Harvard mezunu Ting Li ve Maja Paklar oldu. İkilinin solar paneller ve bambudan inşa ettiği ekolojik ev projesi yılda 4 bin galon suyun tasarruf edilmesini sağlıyor.

Önümüzdeki hafta piyasaya sürülecek ‘Mimar Barbie’ oyuncağının tanıtımı için düzenlenen yarışmanın galibi ev projesinin gerçeğe dönüştürülmesi halinde, 3.5 milyon dolardan alıcı bulması öngörülüyor. İçinde açık mutfak, kütüphane, ofis ve Barbie’nin yeni projelerini yaratırken zaman geçireceği bir ‘ilham odası’ bulunan evin geniş bir bahçesi bulunuyor.

Yorumlar