ELMAELMA iftar menüsü!

Kremalı Tavuk Çorbası

Malzemeler

1 litre beyaz tavuk suyu , 100 ml. krema , 50 gr pişmiş beyaz tavuk eti , 500 gr tavuk kemiği , 60 gr tereyağı , 60 gr un

Tarifi

Tereyağı ve unu kavurun. Tahta kaşıkla devamlı karıştırıp tavuk suyunu ekleyin. Kemikleri haşlayın, süzün, çorbaya katın. Çorbayı kaynatın, tuz biber ekip 45 dakika kısık ateşte kaynatın. Süzgeçten geçirip temiz bir tencerede tekrar kaynatın ve kremayı çorbaya ekleyin. Tavuk etini ince ince doğrayın, ısıtıp çorbaya ekleyin.
6 1

Sigara Böreği

Malzemeler

3 adet yufka, peynir, maydanoz, sıvı yağ

Tarifi

Yufkalar üst üste konur. Ortadan ikiye katlanır, yeniden ikiye katlanarak büyük bir üçgen elde edilir. Üçgenin tepesinden geniş kenara doğru bıçakla iki küçük üçgen ayrılarak, bir yufkadan sekiz adet üçgen elde edilir.

Geniş kısmından başlayarak peynirli maydanoz konulup yanları peynirli maydanozun üzerine kapatılarak sarılır. Sivri ucun iç kısmı kaseye konan suda ıslatılarak yapışması sağlanır. Bütün börekler bittikten sonra bol yağda kızartılır.
6 2

Fırında Patatesli Köfte

Malzemeler

250 g kıyma, yarım demet maydanoz, 2 adet soğan (soğanın bir tanesi köfte için), 2 adet patates, 2.5 su bardağı su, karabiber, pul biber, kimyon, kekik, tuz

Tarifi

Kıymamıza tüm baharatları ekleyelim. Soğanı ve maydanozu blendırdan geçirdikten sonra kıymayla karıştırıp yoğuralım. Kıymaya istediğiniz şekli verdikten sonra tavada kızartalım.

Patatesleri ve soğanı soyup istediğimiz şekilde kestikten sonra köfteleri, patatesleri ve soğanı orta boy bir borcamın içine koyalım. Biber ve domates salçasını bir su bardağı suyun içinde eritip yemeğimizin üzerine dökelim daha sonra bir buçuk su bardağı suyu dökelim. Tuz ve karabiberi yemeğin üzerine serpelim. 200 derecelik fırında patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
6 3

Pepeçura

Malzemeler

2 kg kokulu siyah üzüm (Laz üzümü), 1 bardak mısır unu, 1 bardak şeker, 2 bardak su
Tarifi

Üzümleri temizledikten sonra ayıklayıp tencerenin içinde su ile yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Daha sonra süzgeçten geçirip posalarını ayırın ve atın. Kalan üzüm suyunu tekrar tencereye alıp mısır unuyla şekeri ilave edip sütlaç kıvamına gelene kadar yarım saat boyunca pişirin. Yüzde 100 şekersiz üzüm suyundan da yapabilirsiniz.
6 4