Bu ot ile yağlı ciltten kurtulacaksınız

Daha önce duymadığınız bir ot olan oğul otunun faydaları saymakla bitmiyor. Oğul otu yağlı cilt sorununu çözmesinin yanı sıra metobolizmayı da hızlandırıyor.

Bu ot ile yağlı ciltten kurtulacaksınız

Yağlı cilde sahipseniz ve bir türlü bu problemle başa çıkamıyorsanız oğul otu tam size göre. Oğul otu yalnızca cilt problemlerini düzeltmekle kalmıyor metobolizmayı da hızlandırarak kilo vermeye yardımcı oluyor. İşte size oğul otunun faydaları...

OĞUL OTU BİTKİSİ NEDİR?

İsmiyle dikkat çeken bu bitki, ballıbabagiller familyasından, boyu 20 ila 150 santimetre arasında değişen, otsu ama aynı zamanda çok yıllık bir bitki. Görüntüsüyle aynı aileden olduğu naneyi hatırlatsa da tek başına şifa saçan bambaşka bir güzellik. Öyle ki yüzlerce yıl önceden beri alternatif tıp alanında çok faydalanıldığı söyleniyor, günümüzde de şifası nedeniyle pek çok aktarda bulunabiliyor. Dünyada en çok Akdeniz ülkelerinde rastlanan bu bitki, ülkemizde de en çok Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Limonsu hoş kokusu ve tüylü yapraklarıyla kolayca ayırt edilebiliyor. Bilimsel ismi "Melissa officinalis" olan bitki halk arasında da bu nedenle melissa ya da melisa otu, kokusu nedeniyle limon otu ya da kovan otu gibi isimlerle de anılabiliyor.

OĞUL OTUNUN FAYDALARI

Oğul otu bitkisinin ne olduğunu öğrendiğimize göre geçelim şimdi en önemli kısmına, yani oğul otunun faydalarına. Kendisi sahip olduğu bileşenler sayesinde stresle baş etmede çok yardımcı oluyor. Vücudu stresin zararlı etkilerinden koruyor. Bu özelliğiyle strese bağlı uykusuzluk ve yorgunluğun önüne geçiyor.
Baş ağrısı başta olmak üzere vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan ağrıların azalmasına destek oluyor. Özellikle oğul otuyla demlenen çayın banyo suyuna karıştırılmasıyla bu etkisinden faydalanılıyor.

METOBOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR

Oğul otu ağız yoluyla tüketildiğinde kan dolaşımını hızlandırıcı bir etki yaratıyor. Bu özelliği sayesinde de kanın damarlarda sağlıklı bir şekilde akmasını sağladığından kalp ve damar rahatsızlıklarından vücudu koruyor.

YAĞLI CİLTLERİ ARINDIRIYOR

Düzenli olarak kullanıldığında yağlı ciltlerin yağdan arınmasını sağlıyor.
Metabolizmayı hızlandırdığından hazımsızlık sorununa da çare oluyor. Sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek oluyor.

MİDE BULANTISINI DURDURUYOR

Mide bulantısı yaşayanların bu sorundan kurtulmasını sağlıyor. İştahı artırdığı bilindiğinden özellikle iştahsızlık sorunu yaşayanlara yardımcı olması adına sıkça kullanılıyor. Bağırsaklardaki hareketliliği artırarak özellikle kabızlık sorunu yaşayanlara çare oluyor. Antiseptik özelliği sayesinde vücudu çeşitli rahatsızlıklardan koruyor, yüksek ateş gibi var olan sorunların da hızla iyileşmesine destek oluyor.

OĞUL OTU NASIL KULLANILIR?

Oğul otu hem harici hem de dahili olarak kullanılabilen bir ot. Bu yüzden ilk olarak çayını yapıp doğrudan tüketmek isteyenler için oğul otu çayı tarifini verelim: 2 su bardağı suyu kaynatıp bir kenara alın, ardından içine 1 çay kaşığı kadar kurutulmuş oğul otu atıp 10 dakika demlenmeye bırakın. Son aşamada demlenen çayı süzdürüp içinden oğul otu taneciklerini uzaklaştırarak içebilirsiniz. Bu çayı günde maksimum 2 ya da 3 fincan olacak şekilde tüketebilirsiniz.

Stresten uzaklaşmak, ağrılarınızı hafifletmek gibi nedenlerle oğul otunu kullanmak istiyorsanız bir demet taze ya da kurutulmuş oğul otunu alın ve 1,5-2 litre suyla dolu bir tencere koyun. Bu şekilde güzelce kaynattığınız karışımın içinden oğul otunu çıkarın. Suyun ılınmasını bekledikten sonra banyo suyunuza karıştırarak yıkanın. Haftada 1 kez bu uygulamayı yaptığınızda cildinizin güzelleştiğini, banyo sonrası stresten uzaklaştığınızı ve ağrılarınızın hafiflediğini fark edeceksiniz.

Aynı zamanda ciltte oluşan yaralar için yine aktarlardan ve bitkisel yağlar satan online alışveriş sitelerinden kolayca temin edebileceğiniz oğul otu yağını alabilir, bu yağı aynı oranda zeytinyağı ile karıştırarak cildinizde uygulamak istediğiniz bölgelere uygulayabilirsiniz.

Son olarak, oğul otu yapraklarını sinek ve böcek ısırması sonucu oluşan kızarık bölgelere koyarak kaşıntının önüne geçebilirsiniz.

OĞUL OTUNUN ZARARI VAR MI ?

Oğul otunun zararlarını merak edenlere güzel haber: Oğul otunun bilinen ciddi bir yan etkisi bulunmuyor. Ancak her üründe olduğu gibi onda da aşırıya kaçmadan tüketmeniz büyük önem taşıyor. Aynı şekilde bu ot ya da benzer otlar başta olmak üzere herhangi bir ürüne karşı alerjiniz varsa, ciddi ve kronik bir rahatsızlığınız varsa, mutlaka uymanız gereken özel bir beslenme programı uyguluyorsanız veya hamilelik ve emzirme dönemlerindeyseniz öncesinde mutlaka ama mutlaka alanında uzman doktorlarınıza danışmanız ve onun önerileri doğrultusunda hareket etmeniz gerekiyor. Sağlık bu, ihmale gelmez, biz baştan uyarmış olalım.

Yorumlar