Buğday çimi nedir, nasıl tüketilir ve faydaları nelerdir?

Buğday çiminin harika bir toksin atıcı ve vücut temizleyici olduğunu biliyor muydunuz?

Buğday çimi nedir, nasıl tüketilir ve faydaları nelerdir?

Doğanın mucizeleri bitmiyor, evde kolayca yetiştirebileceğiniz buğday çimi çok faydalı! Kalp-damar hastalığından şekere kadar pek çok rahatsızlığa iyi geldiğini ve muhteşem bir vücut temizleyici olduğunu biliyor muydunuz? Buğday çimini, sokakta gördüğünüz çimlerle karıştırmayın arasında çok büyük bir fark var! Buğday çimini elde etmek için çok özel tohumlardan alıp yetiştirmeniz gerekir. Sizler için buğday çimini ve faydalarını hazırladık! Mutlaka okumalısınız...

BUĞDAY ÇİMİ NEDİR?

Buğday çimi harika bir toksin atıcı, vücut temizleyicidir. Ayrıca sebzelerden alacağınız vitaminlerin kat be kat fazlasını buğday çiminden alabilirsiniz. İçinde %70 oranında klorofil olduğundan güneş konsantresi olarak da bilinir. Yani hem içerisindeki vitaminlerle, hem de doğallığıyla çok sağlıklı bir içecek!

FAYDALARI NELERDİR?

Besin değeri olarak yarım çay bardağı buğday çimi suyu, 1,5 kilo yeşil yapraklı sebzeye eşittir. Yani besin değeri tüm sebze ve meyvelere göre çok daha fazladır.

İçeriğindeki %70 klorofil sayesinde gıdalardan alacağınız besin değerlerinin ve faydaların kat be kat fazlasını almanızı sağlar.

A, B, C, E vitaminleri, kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum içerir. Ayrıca B17 ile kanser hücreleriyle savaşır. Hatta kemoterapi gören hastalarda, buğday çimi suyu sayesinde kan değerlerinde düzelme olduğu da çeşitli araştırmalara dayanarak söylenir.

Alkali beslenme yazımızda bahsettiğimiz gibi kanın pH dengesini düzenleyerek kanın alkali olmasını sağlar. Kanda taşınan oksijen miktarının artmasına yardımcı olur.

Vücuda enerji verdiğinden daha az uykuyla daha aktif olursunuz.

Hem antioksidandır, hem anti-aging etkilidir.

Sindirimi destekler, gaz ve şişkinlik gibi sorunları giderir.

Diş sağlığını destekler.

Ve en önemli etkilerinden biri olarak; bağışıklık sistemini güçlendirir.

Yorumlar