Buğu kebabı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir vazgeçilmeziniz olacak!

Buğu kebabı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir? Etin, sebzenin ve kaşar peynirinin buluştuğu bu lezzete bayılacaksınız!

Buğu kebabı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir vazgeçilmeziniz olacak!

Bugün siz elmaelma.com okuyucularımız için harika bir lezzet hazırladık. Et,sebze ve kaşar peynirini buluşturan bu tarif kebap severlerin vazgeçilmezleri arasına girecek. Peki buğu kebabı nasıl yapılır? Buğu kebabının malzemeleri nelerdir? İşte tüm malzeme listesi ve hazırlanış aşamasıyla buğu kebabı tarifi!

MALZEMELER: 

600 gram dana kuşbaşı eti,3 yemek kaşığı sıvı yağ,150 gram arpacık soğan,2 adet kapya biber,2 adet orta boy patates(küp doğranmış),2 adet havuç
(küp doğranmış),2 çay bardağı bezelye,2 diş sarımsak
(ezilmiş),1 tatlı kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için: 100 gramrendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI: 

Bir tencere veya düdüklüde etleri mühürleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile birlikte arpacık soğanı kavurun.Üzerine kapya biber, patates ve havuçları da koyup kavurmaya devam edin.Yumuşayan etleri, bezelyeyi, sarımsağı, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 2 su bardağı et suyunu tencereye aktarın.Bu şekilde suyunu yarısına çekene kadar pişirin.Pişen kebabı bir fırın kabına aktarın.Üzerine beşamel sosu yayıp, rendelenmiş kaşar peyniri de yayın.190 derecede 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Yorumlar