Bugünkü iftar yemekleriyle kendinizi şımartın!

Bugünkü iftar yemekleriyle kendinizi şımartın. Elmaelma.com iftar menüsünde bugün un çorbası, tavuk şinitsel, akordiyon patates ve petibör pasta tarifi var.

Bugünkü iftar yemekleriyle kendinizi şımartın!

İftarda bugün kendinizi şımartın. Bugüne kadar hep sağlıklı öğünler hazırlamaya özen gösterdiyseniz, bu akşamda biraz yaramaz tariflerle kendinizi şımartın. Bu akşamki iftar yemeklerinde sizin için un çorbası, tavuk şinitzel, akordiyon patates ve çikolatalı petibör pasta var. İşte bugünkü iftar menüsüne giren yemeklerin tarifleri ve malzemeleri listesi...

UN ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Un çorbası için gerekli malzemeler, 3 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı un
5 su bardağı su, tuz, toz sarımsak, toz zencefil, beyaz biber, üzüm sirkesi. 

Yapılışı: Tereyağını bir tencerede eritin, unu ilave edip pembeleşinceye kadar iyice kavurun. Ardından yavaşça ve sürekli çırparak su ekleyin. Ardından tuz, beyaz biber, toz sarımsak, toz zencefil ilave edip karıştırın. Çorbayı ara ara karıştırarak bir taşım kaynatın. Servis ederken 1 çay kaşığı sirke gezdirin.

Un çorbası tarifi

TAVUK ŞİNİTZEL TARİFİ 

Tavuk Şinitzel Malzemeleri: 4 adet tavuk göğüs fileto, 2 yumurta, 1 su bardağı un, 2 su bardağı ekmek kırıntısı (galeta unu), tuz, taze çekilmiş karabiber, kızartma yağı.

Yapılışı: Tavuk şinitzel yapımı için tavuk göğüslerini döverek inceltelim. Önce her iki yüzünü tuzlayalım daha sonra her iki yüzüne karabiber sürelim. Yumurtaları iyice çırpalım. Geniş bir tabağa un koyalım. Diğer bir geniş kabada ekmek kırıntılarını koyalım. Bir tavaya yağ koyalım ve yağı orta ateşte kızdıralım.

Yağ kızarken tavuk göğüslerini sırasıyla önce una, sonra çırpılmış yumurtaya daha sonra da galeta ununa güzelce bulayalım.

Yağ yeteri kadar kızınca tavukların her bir tarafı altın sarısı rengi olana kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kızartalım. Eğer şinitzel çok çabuk kahverengileşiyorsa yağ çok kızgın demektir. O zaman ocağımızı kısalım. Kızartma işi bitince fazla yağlarını aldırmak için kağıt havlu yerleştirilmiş servis tabağına alalım. Sıcak sıcak servis yapalım.

Tavuk Şinitzel tarii

AKORDİYON PATATES NASIL YAPILIR?

Akordiyon ya da İsveç mutfağının önemli garnitürlerinden biri olan hasselback patates nasıl yapılır? İşte akordiyon patates için gerekli malzemeler listesi:

4 adet orta boy patates, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu, 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber, 1 dal taze biberiye

Akordiyon Patates Dolgusu İçin: 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet kırmızı soğan,1 tatlı kaşığı tuz ,1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 150 gram rendelenmiş mozzarella peyniri, 100 gram cheddar peyniri.

Pişirme Önerisi: Fırını fansız programda kullanmak patateslerin kurumasını engelleyecektir.

Akordiyon Patates Yapılışı: Fırını 180 dereceye ısıtın. Patateslerin kabuklarını temiz bir bulaşık süngeri yardımıyla iyice temizleyin. Patatesleri yatayda 1-2 cm aralıklarla kesin. Patatesleri kare ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin. Zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber ve biberiye yapraklarını patateslerin üzerine serpin ve iyice karıştırın. Fırında yaklaşık 30-35 dakika içleri iyice yumuşayana kadar pişirin.

İç Harcın Hazırlanışı: Isınmış tavaya zeytinyağını ilave edin. Kırmızı soğanları zeytinyağında soteleyin ve baharatlayın. Fırından çıkan patateslerin aralarına rendelenmiş mozzarella peynirini ve en son rendelenmiş cheddar peynirini ilave edip fırınlayın. Peynirler iyice eriyene kadar yaklaşık 10-15 dakika daha pişirin ve hazır! 

Akordiyon patates tarifi

PETİBÖR PASTA TARİFİ

Petibör pasta için gerekli malzemeler şöyle:

Muhallebi için Malzemeler
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı un
- ½ su bardağı kakao
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 150 gr. tereyağı
- 1,5 su bardağı bitter çikolata – piştikten sonra

Katları için Malzemeler

- ½ paket kakaolu petibör bisküvi
- ½ paket sade petibör bisküvi
- Antep fıstık

Yapılışı: Muhallebi için olan çikolata hariç tüm malzemeleri büyükçe bir tencereye alıp iyice karıştırın, ardından ocağa alın ve iyice kıvam alana kadar pişirin.

Muhallebi pişince ocaktan alın ve çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve kenara alın. Servis kabınızın tabanını ve yanlarını tereyağıyla yağlayın. Bir fırın kağıdını pastayı yapacağınız kaba göre kesin ve tabanını kaplayacak kadar muhallebi dökün.

Petibör pasta tarifi

Bisküvileri tabana dizin, üzerine file antep fıstığı serpin ve muhallebi dökün. Üzerine tekrar bisküvileri dizin, üzerine file fıstık serpin ve muhallebiyi dökün. Diğer tüm bisküvileri sıra sıra ve kat kat aynı şekilde dizin. Fırın kağıdını kapatın ve pastanızı buzdolabına alıp, soğutun. Pastanız iyice soğuduktan sonra buzdolabından çıkartın. Kalan muhallebiyi pastanın her tarafına iyice yayın. Soğuk servis edin.

Yorumlar