Bulaşık makinasında dünya rekortmeni 'Bosch'

Elektrik ve su tüketim değerlerine birlikte bakıldığında dünyanın en tasarruflu ürünü sayılan Bosch Active Water Eco² bulaşık makinesi, dünya rekortmeni ünvanını fazlasıyla hak ediyor.

Bulaşık makinasında dünya rekortmeni 'Bosch'

A enerji sınıfı bulaşık makineleri yıllık ortalamada 294 kWh enerji harcarken, A+++ enerji sınıfı Bosch Active Water Eco², sadece 195 kWh’lık elektrik tüketiyor ve 7 litre suyla 13 kişilik bulaşığı en verimli şekilde yıkıyor. Enerji tasarrufunda dünya rekortmeni Bosch Active Water Eco², hem doğayı hem de aile bütçesini koruyor.

'Yaşam için teknoloji' sloganıyla sadece bugünü değil, geleceğimizi de iyileştiren teknolojiler sunan Bosch, dünyanın en enerji tasarruflu ürünü olarak öne çıkan yeni SMS69U38EU model Active Water Eco² bulaşık makinesini tüketicilerinin beğenisine sunuyor. Yeni Bosch bulaşık makinesine, dünyanın en tasarruflu ürünü unvanını kazandıran özelliği hem elektrik hem de su tüketim değerlerinin son derece düşük olması. A enerji sınıfı bulaşık makineleri 13 kişilik bulaşık için yıkama başına 1,05 kWh harcıyor. Bu da yıllık ortalama 280 yıkama için 294 kWh enerji tüketimi  anlamına geliyor. Oysa, A+++ enerji sınıfı yeni Bosch SMS69U38EU, aynı miktardaki bulaşığı yıkama başına sadece 0,67 kwH yıllık hesapla 195 kWh’lık elektrik harcayarak yıkıyor. Ayrıca, sahip olduğu Bosch ActiveWater Eco² teknolojisi ve Su Depolama Tankı sistemi ile her bir su damlasından 400 su damlasının enerjisini üretiyor. Bu devrim yaratan yenilikçi teknoloji, en az enerjiyle ve  sadece 7 litre suyla 13 kişilik bulaşığın en verimli şekilde yıkanmasını sağlıyor.

Ödüllü Zeolit® kurutma teknolojisi ile daha az enerji, daha yüksek performans

Zeolit minerali, nemi hapsedip enerjiye çevirebilme özelliğine sahip. Bu değişken yapıdaki mineral sayesinde bulaşıklar çok daha hızlı bir şekilde, çok daha az enerji tüketilerek kurutuluyor. Kurutma esnasında Zeolit minerali, makinenin içindeki nemi emerek bunu ısı enerjisine çeviriyor. Yıkama esnasında bulaşık makinesinin içindeki sıcak hava ile ısınan mineral tekrardan kullanılabilir hale geliyor ve bu döngü sayesinde bulaşık makinesinin ömrü boyunca değiştirilmesine gerek kalmıyor.

Pırlanta gibi parlayan bardaklar istemez misiniz?

Devrim yaratan bardak koruma sistemi (GlassProtec) ve parlak kurutma özel fonksiyonu (Shine & Dry) ile hem bardaklarınız korunuyor hem de daha etkin kurutma ile daha yoğun parlaklık elde ediliyor. Üstelik doğal Zeolit® mineralleri sayesinde enerji tasarrufu yapılırken, hem cam hem plastik bulaşıklarda pırlanta etkisinde parlaklık ve kurutma sağlanıyor.

Yeni VarioDrawerPlus üçüncü çekmece ile daha fazla esneklik, daha fazla alan

VarioDrawerPlus üç adet yeni yerleştirme alanı ile bulaşık makinesinde tasarrufu ve esnekliği en üst düzeye çıkartıyor. Katlanabilir bölmeleri sayesinde büyük saplı çatal bıçak ve servis kaşıkları için kullanışlı bir alan sunuyor. Aşağı inebilen raflara kahve fincanları konabiliyor. Bunun yanı sıra, ekstra derin boşluğu sayesinde, kepçe gibi büyük mutfak gereçleri zahmetsizce yerleştiriliyor. VarioDrawerPlus üçüncü çekmece, Active Water Eco² bulaşık makinelerindeki çatal bıçak sepetinin sadece yerini almakla kalmıyor, size yepyeni bir alan açıyor; bu sayede de artık makineye 14 kişilik bulaşık yerleştirilebiliyor.

Yoğun kir ve bakterilere son

Yoğun yıkama alanına yerleştireceğiniz kirli tencere ve tavaları artık dert etmeyin. Çünkü IntensivZone fonksiyonu, alt sepetteki su basıncını artırarak üstün performans sağlıyor. Ayrıca hijyen konusunda hassas olanlar ve çocuklu aileler için son derece ideal olan HygienePlus fonksiyonu, yıkama süresince bulaşıkları daha uzun süre yüksek sıcaklığa tabi tutarak, bakterileri %99,9 oranında yok ediyor.

Enerji tasarrufunda dünya rekortmeni Bosch SMS69U38EU Bulaşık Makinesi – Teknik Özellikler

Program / Opsiyonlar

- 6 program: Auto 65-75 °C,  Auto 45-65 °C, Auto 35-45 °C, Eko 50 °C, Hızlı 45 °C, Ön Yıkama
- 4 özel fonksiyon: Shine&Dry, IntensivZone, varioSpeed zaman kısaltma (program sürelerinden %50’ye varan oranda tasarruf), HygienePlus (Hijyen opsiyonu)

Yıkama teknolojisi ve sensörler

- Zeolit kurutma teknolojisi
- ActiveWater hidrolik sistemi
- DosageAssist (Akıllı dozaj yardımcısı)
- Deterjan otomatiği (Auto3in1)
- Özel bardak koruma sistemi

Sepetler

- VarioFlexPlus sepetler
- VarioDrawerPlus (Esnek 3. çekmece)

Ekran ve kullanım

- EmotionLight - Kapak açıkken yanan mavi ışık
- LCD ekran

Yorumlar