Bulaşık makinesinde yıkanmaması gereken 7 eşya dikkat!

Her kadın zamandan ve sudan tasarruf yapmak için bir çok mutfak eşyasını bulaşık makinesinde yıkar ancak dikkat etmeniz gereken bazı eşyalar var!

Bulaşık makinesinde yıkanmaması gereken 7 eşya dikkat!

Bulaşık makinesi bir evin gerek sudan gerekse zamandan tasarruf yapmak için en ideal beyaz eşyalardan bir tanesidir. Hemen hemen sayısız sayıda yıkayan bulaşık makineleri günlük yaşam için oldukça ideal çözümlü bir beyaz eşyadır. Ancak her konuda olduğu gibi bulaşık makinesinde de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor! Bunlar arasında ise her mutfak eşyasını bulaşık makinesinde yıkamamak gerekiyor! İşte bulaşık makinasine girmemesi gereken o eşyalar...

TAHTALAR...

Sağlığınız için korkunç derecede risk altına alan durumlardan biri de tahta eşyaları bulaşık makinesinde yıkamaktır. Çok fazla ısıya maruz kalan tahtalar çatlayabilir. Bu çatlaklar ise bakteri oluşma açısından uygun zemin hazırlamaktadır. Bu yüzden tahta eşyaları olabildiğince elinizde yıkayın!

BAKIR EŞYALAR...

Çeşitli markadalardaki deterjanlar bakırın parlaklığına zarar verebilir ve çok çabuk aşınmasına neden olabilir. Bu yüzden bakır eşyalarınız çok çabuk eskiyebilir. Bakır mutfak gereçlerinizi olabildiğince elinizde yıkamaya çalışın.

ALİMİNYUM EŞYALAR

Aliminyum kaplamalı mutfak eşyalarınızda aynı şekilde bakır eşyalarda olduğu gibi çok çabuk zarar verebilir. Bu yüzden aliminyum kaplamalı mutfak eşyalarınızı olabildiğince doğal temizleme yöntemi olan sirkeli su ile temizleyeme çalışın.

KESKİN ŞEY BIÇAKLARI!

Bilinenin aksine bir çok şey bu tarz bıçakların elde yıkanması gerektiğini söylemektedir. şef bıçaklar genellikle pahalı ve çok keskin bıçaklar olduğu için ömrünü uzatmak için elde yıkamak daha uzun ömürlü olmasına yardımcı olacaktır. Makineye attığınızda bu yıkama işlemi bıçaklarınızın çok çabuk körelmesine neden olabilir. 

SU/ KAHVE TERMOSLARI

Bulaşık makinesinde yıkadığınız veya yıkayacağınız termoslarınıza zarar verecektir. termosların en önemli işlevi olan sıcaklığı veya soğuğu koruma özelliği bulaşık makinenizin yüksek derecede ısıtacağı ısıya maruz kalarak bu özelliği zedeleyebilir. Bu yüzden termoslarınızı da elinizde yıkamanızı öneriyoruz.

Yorumlar