Bunalımdan çıkmanın yolları nelerdir bunalımdan çıkmak için yapılması gerekenler nelerdir?

Hayatınızda zor bir süreçten geçiyor olabilirsiniz ve bunalıma girebilirsiniz. Ancak bunalımlı zamanlar kolay atlatabilmenin yolu bu yöntemlerden geçiyor!

Bunalımdan çıkmanın yolları nelerdir bunalımdan çıkmak için yapılması gerekenler nelerdir?

Zor bir süreçten geçiyor olabilirsiniz. Ya da hayatınızın en zor kararlarından birini verdiniz sonuç hüsranla sonuçlandı. Ağladınız, kızdınız öfkelendiniz, sorguladınız bunca acıyı beraber yaşarken yaşadığınız üzüntü ve hisler bir süreden sonra standart bir rutin haline geldiyse ve bu durumdan en kısa sürede kurtulmanız gerekiyor! Nasıl mı? Kötü zamanları arkanızda bırakmanın zamanı geldi de geçiyor! İşte sizler için derlediğimiz bir kaç yöntem...

YAŞADIĞINIZ DURUMU KABULLENİN!

Ne yaşarsanız yaşayın hayatınızda ne değişiklik olduysa oldu! Öncelikli olarak bu durumu kolay bir şekilde atlatabilmek veya sindirebilmek için kabullenmeniz şart! Bu durumda çevrenizdekilere sahte rol yapmak yerine duygularınızı söylemekten çekinmeyin iyi hissetmiyorsanız ''iyi hissetmiyorum, canım sıkkın'' diyebilirsiniz. Ancak aynaya baktığınızda kendinizle yüzleştiğinizde kendinizi kandırmadığınızdan emin olun!

ÖFKELENİN BUNUN KİMSEYE ZARARI OLMAZ!

Hayatınızda sizin için olumlu olmayan bir değişikilik yaşadınız veya kötü bir dönemden geçiyorsunuz. Bu durumda etrafa neşeler saçıp kötü olduğunuz halde iyiymiş çok çabuk atlatmış gibi görünüp ''Ben güçlüyüm'' imajı vermek yerine etraftakilere ve kendinize mutsuzum, öfkeliyim diyebilmeniz çok önemli!

HER KONUDA HAKLI OLAMAZSINIZ!

Mesela ilişkiniz yeni bitti siz ayrıldınız veya karışınızdaki kişi ayrıldı siz haklısınız veya değilsiniz ya da sizi aldattı sonuç itibari ile ortada biten bir ilişki var ve bu konuda siz haklı olsanız neyi değiştirecek? Tutturmuşuz bi ''Ben haklıyım da haklıyım'' cümlesini gidiyoruz. Dikkat etmeniz gereken şey haklı olmak yerine sonuca odağınızı vermeniz olayları objektif olarak değerlendirmelisiniz.

AYNAYA BAK!

En mutsuz olduğunuz anda veya kötü bir dönemden geçtiğinizde tabikide üzülmeniz için bir zaman vermeniz gerekiyor olayları yaşananları sindirmek için, ancak bu sınırda bile aynaya bakmayı ihmal etmeyin! Bir dönüp bakın bakalım kendinizde en sevdiğiniz özelliğiniz ya da haliniz ne? Spor yapın cildinize bakım kısaca dememiz o ki kendinizi ihmal etmeyin.

Yorumlar