Büyüklere özel kukla sergisi!

Kukla sanatçısı Çağrı Yılmaz'ın tasarımlarının sergileneceği etkinlik, performans ve DJ'ler eşliğinde ziyaretçilerine keyifli saatler yaşatacak.

Büyüklere özel kukla sergisi!

"Kukla, insanlık tarihine, ilk insanların yaptıkları totemlere, şaman danslarında kullanılan maskelere, gerçekten yanılsamaya ve yanılsamadan gerçekliğe ulaştığımız bir illüzyondur."

Beyoğlu'nun sevilen mekanlarından Yuri Gagarin ve Çağrı Yılmaz Kukla Tasarım Atölyesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan bir günlük etkinlik  28 Ocak Çarşamba 18.00  - 01.00 saatleri arası ziyarete açık olacak.

unnamed.20141229123917.jpg

Ayrıntılı bilgi için: https://www.facebook.com/events/1582430845323522/1585648015001805/?notif_t=like

Kukla Sanatçısı Çağrı Yılmaz hakkında:

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümünde okurken 1999-2001 yılları arasında Prag Kidnappa kukla okulunda kukla yapım ve oynatım teknikleri üzerine eğitim aldı ve Divadlo Continuo ile çalıştı.  2002 yılında felsefe bölümünden de mezun oldu ve Gottingen Mamu Dance Centrum’da Tadashi Endo’nun butoh derslerine katıldı. Ahşap Çerçeve Kukla Tiyatrosunun kurucusu ve kukla tasarımcısı olmanın yanı sıra kukla tiyatrosunun daha geniş çevrelerce tanınması için düzenli atölye çalışmaları vermekte, çeviriler yapmakta ve üniversitelerde seminerler vermektedir.

Jayadeva Tilakasiri’den yaptığı “Asya Kukla Tiyatrosu” çevirisi 2008 Haziran ayında Mitos-Boyut’tan basılmıştır. Tasarımlarını gerçekleştirdiği oyuncu ve kukla oynatıcısı olarak rol aldığı oyunlardan bazıları Hamlet,Notr e Dame’ın Kamburu, Küçük Deniz Kızı,  Araf’ta, Romeo&Juliet, Kabare ve son olarak Deccal’dir. 2012 yılında farklı disiplinlerden sanatçılarla bir araya geli TRUP’u kurmuş ve K:Batu Ekmekçi ile beraber “Küçük Bir Kukla Suiti” ni sahneye koymuştur.  Tasarımlarını yaptığı ve oynatıcı olarak rol aldığı Kabare adlı sahne şovu 2010 yılında Çin’in Shaghai kentinde Çin Devlet Tiyatrosu’nun düzenlediği Altın Manolya festivalinde en iyi performans ödülünü almıştır. Sanatçı Devlet Tiyatroları’nda Mutlu Prens, Gayri Resmi Hürrem, Bir Yaz Gecesi Rüyası oyunlarının kuklalarını ve Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç’ın maskelerini tasarlamıştır. Ayrıca TRT  Belgesel kanalı için 2010 yılında kurucusu olduğu Ahşap Çerçeve Kukla Tiyatrosu’nun belgeseli çekilip yayınlanmıştır. Kendisinin yazıp yönettiği İhtimal/If  adlı kısa filmi Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivalinde ikincilik ödülüne layık görülmüştür. 

Sahne aldığı oyunlar Çek Cumhuriyeti Prag,  Fransa Paris, Pakistan Lahore, İsrail Kudüs, Çin Shanghai, Sırbistan Belgrad gibi birçok ülkenin önemli şehirlerinin festivallerinde sahnelenmiştir. Kültür Üniversitesi, Odtü, Ege Üniversitesi gibi bir çok üniversitede workshop ve seminer vermiştir. Halen Ahşap Çerçeve Kukla Tiyatrosu’nda çalışmalarına devam etmektedir.

 

Yorumlar