Buzdolabı elektirik tasarrufu nasıl yapılır sıcak yemek koymayın!

Buzdolabı elektirik tasarrufu nasıl yapılır? Buzdolabının fazla elektirik harcamaması için dikkat edilmesi gereken püf noktaları sizler için hazırladık!

Buzdolabı elektirik tasarrufu nasıl yapılır sıcak yemek koymayın!

Buzdolabı elektirik tasarrufu nasıl yapılır? Buzdolabı kapağı açık olduğunda veya ayarının bozulduğu durumlarda fazla elektrik harcar. Buzdolabınızın fazla elektirik harcaması için dikkat edilmesi gereken püf noktaları sizler için hazırladık. İşte size elektirik tasarrufu yaptıracak püf noktalar! 

BUZDOLABINA SICAK YEMEK KOYMAYIN!

Geniş buzdolabı daha fazla enerji tüketeceğinden dolayı geniş olanı almak yerine orta halli bir buzdolabı almaya özen gösteriniz. Buzdolabına sıcak yemek koymamaya özen gösteriniz. Sıcak yemekler buzdolabına sıcaklık vereceğinden, buzdolabının kendini soğutmak ekstra elektrik harcamasına neden olur.

KAPAĞINI UZUN SÜRELİ AÇIK BIRAKMAYIN 

Buzdolabının kapağını her uzun süreli açık bıraktığınızda sıcak hava içeri girdiğinden buzdolabının ekstra bir elektrik harcamasına sebebiyet verebilirsiniz. Buzdolabına koyacağınız ürünlerin ambalajının az olmasına özen gösteriniz. Ambalaj kalın olduğunda dolabın ısı dengesi için harcadığı enerji de bir o kadar artmaktadır. Yüksek sınıf buzdolabı satın almanız enerji tüketimini azaltma konusunda size elektrik tasarrufu yapmanız konusunda yardımcı olacaktır.

DİĞER ELEKTİRİKLİ EŞYALARDAN UZAK TUTUN 

 Buzdolabını diğer elektrikli eşyalardan uzak bir konuma koyunuz. Buzdolabı soğumaya çalıştıkça daha fazla elektrik harcadığı için konumun ayrıca soğuk olmasına özen gösteriniz. Bu sayede fazla elektrik harcamayacaktır.Buzdolabı ile duvar arasında en az 10 cm mesafe bırakınız. Buzdolabı havayı ne kadar rahat döngü içerisine alırsa  ısıyı da o şekilde rahat yayabilir.

Yorumlar