Buzdolabına konulmaması gereken yiyecekler nelerdir bu yiyeceklere dikkat!

Buzdolabına konulmaması gereken yiyecekler nelerdir? Buzdolabına konulduğunda hastalığa neden olan yiyecekleri duyunca şaşıracaksınız! İşte o yiyecekler!

Buzdolabına konulmaması gereken yiyecekler nelerdir bu yiyeceklere dikkat!

Buzdolabına korumak için koyduğunuz yiyeceklerin,çoğunun bozulmaması için buzdolabı dışında tutulması gerektiğini biliyor muydunuz? Peki buzdolabına konulmaması gereken yiyecekler nelerdir? İşte bu sorunun yanıtını sizin için araştırdık. Bu yiyecekleri sakın buzdolabına koymayın! 

TATLILAR

Genellikle tatlı besinlerden olan bal,reçel,çikolata gibi yiyecekler buzdolabında organik özelliklerini kaybetmektedir. Bunun yanı sıra akışkanlığı da bozulmaktadır. 

SARIMSAK

Sağlığımız için çok faydalı olan sarımsak doğru muhafaza edilmezse bakteri üretiyor.Asla ve asla buzdolabında saklamamanız gereken yiyceklerden biridir. 

PATATES

Patetesin emilimi yüksektir. Dolayısıyla durduğu ortamda tadi ve kokusu değişmektedir. Buzdolabında bir günde fazla kalan patates bozulur fakat görüntüsü aynı kaldığında fark edemeyiz. Ancak pişirilen patates bağırsak hastalıklarının yaşanmasına sebebiyet verebilir.

DOMATES

Bu yiyecekle alakalı yıllardır yanlış bilgi hakim. Genellikle yıllardır herkes, domatesin bozulmaması için dolaba koyulması gerektiğini söyler.  Aslında domates buzdolabına konulunca organik yapısı soğuk havadan dolayı bozulur. Kabukları kırışan domates bakteri oluşturmaya başlar ve tüketilen bu domatesler sindirim hastalıklarına neden olur.

ÇİLEK

Çilek üzerinde olan tırtıksı yüzey nedeniyle bakteri tutmaya meyilli bir meyvedir. Kiklospora bakterisi taşıyabilen meyveler, toplandıktan kısa süre sonra bozulabilir. Markete ya da pazarda bekleme süresi düşünüldüğünde evde kısa sürede bozulması normal görülebilir.

çilek

KAHVE

Eğer buzdolabınızda kahve varsa, tüm tadını kaybeder ve dolaptaki diğer kokuları da içine çeker. Kahveyi serin, kuru ve karanlık bir yerde saklamalısınız böylece tazeliğini ve aromasını koruyacaktır.

Yorumlar