Çalışan anneler ile çalışmayan annelere devlet bütçesinden yardım!

Çalışan anneler ve çalışmayan işsiz anneler için yapılan yardımlardan haberimiz var mı? Çalışan anneler ve işsiz annelerin aile bütçelerine katkı sağlayacak ödemelerin detayları haberimizde...

Çalışan anneler ile çalışmayan annelere devlet bütçesinden yardım!

Çalışan ve işsiz anneler yapılan devlet yardımlarında haberiniz var mı? Çalışmayan annelere ayda 600 liraya varan doğum yardımı yapılıyor. Çalışan anneler için ise süt ve çocuk parasıyla birlikte 5 bin liraya yakın toplu ödeme yapılıyor. 

Devlet bütçesinden çalışan ve işsiz anneler için ayrılan kaynağın detayları şöyle:

İŞSİZ ANNEYE AYDA 600 LİRA YARDIM

Devlet anne olanlara annelere çocuk sayısına göre 600 liraya kadar doğum yardımı yapıyor. Çocuk yardımı için başvurular, Aile Bakanlığı İl Müdürlüklerine, Sosyal Hizmetler Müdürlükleri’ne, ilçelerde ise kaymakamlık binalarının içindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılıyor. Burada çocuğun 15 Mayıs 2015’ten sonra doğmuş olması şart. 122 lira da süt parası ödeniyor. Bu ödeme çalışan eş adına yapılıyor.

ÇALIŞAN ANNEYE 4857 LİRA TOPLU PARA

Çalışırken anne olanlara yapılan ödeme doğum izninin kullanıldığı dönemi kapsıyor. Bu ödeme için anne adına doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi ödenmeli. Bu durumda örneğin asgari ücretli bir anneye en az 4425 lira ödenir. Bu parayı e-devlet üzerinden sorgulamak mümkün. Süt ve çocuk parasıyla toplam ödeme 4857 lira oluyor.

Yorumlar