Çalışanlar için pratik kahvaltı

Çalışanlar için pratik kahvaltı önerileri nelerdir?

Çalışanlar için pratik kahvaltı

Günün en önemli öğünü kahvaltıdır. Kahvaltı yapanlar kolay kilo verebilirler. Ayrıca yağ yakım hızları da daha yüksek olur.

Çalışanların en çok atladığı öğündür kahvaltı. Bahaneleri ise 10 dakika fazla uyuma istekleridir. Uykudan 10 dakika fedakarlık yapmak kilo almanızı önler.

Örneğin :

*1 küçük kase yoğurdun içine 1 taze meyve doğrayabilirsiniz veya 200 cc süt içine 3-4 kaşık yulaf + 1 taze meyve + 2 tam ceviz + toz tarçın ekleyebilirsiniz veya 2 dilim tam taneli ekmeğe + 2 dilim peynir + kuru domates ve renkli biberler ekleyerek sandviç hazırlayarak kilolarınız ile mücadele edebilirsiniz.

İkinci bir alternatif olarak; Yarım yağlı süt ile yoğurt ile yapılmış bir kahvaltı gevreği. İçerisine az miktarda kuru meyveler, fındık badem, ceviz gibi yağlı tohumluları katarak vitamin ve mineral yönünden de zenginleştirebilirsiniz. Bir adet ortaboy elma, bir adet kepekli az yağlı ve yarım yağlı beyaz peynirli/ az yağlı veya yarım yağlı kaşar ile hazırlanmış tost.

Üçüncü bir alternatif olarak; Bir adet simit, az yağlı veya yarım yağlı beyaz peynir az yağlı veya yarım yağlı kaşar peyniri ve yanında bol yeşillik ve bir bardak süt sizi gün içerisinde zinde tutabilir.

Yorumlar