Çam fıstıklı buğday salatası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir enfes bir tat!

Çam fıstıklı buğday salatası nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Sofralarında değişik bir lezzete yer açmak isteyenler için enfes bir önerimiz var.İşte tarifi!

Çam fıstıklı buğday salatası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir enfes bir tat!

Bugün siz elmaelma.com okuyucularımız için enfes bir salata tarifi hazırladık. Sürekli aynı salataları yapmaktan sıkıldınız mı? Bu tarifimiz işte tam size göre! Peki çam fıstıklı buğday salatası nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte malzeme listesi ve hazırlanışı ile çam fıstıklı buğday salatası tarifi! 

MALZEMELER: 

3 adet közlenmiş patlıcan,1 su bardağı haşlanmış buğday, 2 yemek kaşığı labne peyniri,1,5 kase süzme yoğurt, 3 diş sarımsak,1 kase mısır, 3-5 dal dereotu,Tuz

Üzeri için: 

1 çay bardağı çam fıstığı,1 çay kaşığı kuru nane,1 çay kaşığı pul biber,1 kahve fincanı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI: 

Bir kaba haşlanmış buğday, doğranmış dereotu, küp doğranmış közlenmiş patlıcan, labne peyniri, yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı ve mısırı alın. üzerine tuz ekleyip iyice karıştırın. Bir tavaya sıvıyağı dökün ve çam fıstıklarını hafif kavurup pembeleştirin. Fıstıkların üzerine baharatları ekleyin ve ocağın altını kapatın. Salatayı servis yapacağınız kaba alın ve üzerine çam fıstıklı karışımı döküp servis edin.

 

 

Yorumlar