Canan Karatay oruçta baş ağrısının nedenini açıkladı

Canan Karatay "Oruçta baş neden ağrır?" sorusunun cevabını açıkladı. Karatay "Temel neden susuzluk." dedi.

Canan Karatay oruçta baş ağrısının nedenini açıkladı

İlginç önerileriyle daima konuşulan Canan Karatay bu kez de oruçta baş ağrımasının nedenlerini açıkladı. Pek çok kişi oruçluyken neden başının ağrıdığını sorarken Canan Hoca da bunun gibi pek çok soruya cevap verdi. Canan Karatay, oruçken başın ağrımasının temel nedeninin susuzluk olduğunu belirtti.

TAVSİYELERDE BULUNDU

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay Ramazan ayında oruç tutacaklar için önemli tavsiyeler verdi. Sahurda ve iftarda tüketilmesi gereken yiyecekler, uzak durulması gereken besinler ve çok daha fazla tavsiyede bulundu. 

2-3 YUMURTA SARISI YESİNLER

Paça çorbası, işkembe, kelle paça çorbaları bol bol yenebileceğini söyleyen Karatay, "Köy tereyağında 2-3 yumurta sarısı ile birlikte yendiği zaman oruç tutanlar dinç kalır. Bol bol kemik suyu içsinler. İçerlerse tüm günü dinç geçirirler." dedi.

BAŞ AĞRISININ NEDENİ...

Canan Karatay oruçta baş ağrısının nedenlerini şöyle açıkladı: İftara doğru başın ağrımasının sebebi susuzluktur. Susuzluk baş ağrısı yapar. Ama su tek başına değil. Su, tuz ile birlikte olması lazım. İnsan vücuduna su ve tuz girmesi lazım.

Yorumlar