Canan Karatay'ı şeker ve kolekstrol konusunda haklı çıkaran rapor

Canan Karatay'ın şeker ve kolekstrolle ilgili sert söylemleri ABD'den gelen son raporla haklı çıktı. ABD kolestrolün değil şekerin zararlı olduğunu açıkladı.

Canan Karatay'ı şeker ve kolekstrol konusunda haklı çıkaran rapor

ABD Tarım Bakanlığı, 2015 yılında yayınladığı ve Yaramaz Liste olarak adlandırılan kısıtlanması tavsiye edilen yiyecekler listesini güncelledi. Daha önce yumurta, tereyağ, süt, kuruyemiş gibi yiyecekler kolestrol gerekçesiyle tüketilmesinin kısıtlanmasını önermişti. Ancak yeni rapora göre kolesterolün endişe kaynağı olmadığını kabul ettiler. Öyle ki ABD'li Kardiyalog Steven Nissen konuyla ilgili "Beslenme yönergelerini yanlış anladık. Onlarca yıldır yanılıyorlar" itirafında bulundu.

ABD'den gelen yeni raporu sosyal medya hesabından duyuran Canan Karatay'ın iletisinde şu bilgilere yer verildi:

"ABD Hükümeti kolesterolün endişe kaynağı olmadığını kabul etti. Kolesterol sonunda Naughty List'ten resmi olarak kaldırıldı. Bu, yumurta, tereyağı, tam yağlı süt ürünleri, kuruyemiş, hindistan cevizi yağı ve etin artık güvenli olarak sınıflandırıldığı ve resmi listeden çıkarıldığı anlamına gelir. 

ŞEKERE ODAKLANACAKLAR

ABD hükümeti artık, insanları yüksek kolesterol gıdalarını yemeye karşı uyarmayacak ve bunun yerine diyete olan temel endişe kaynağı olan şekere odaklanacak.

KOLESTEROL BLOK OLUŞTURMAZ

Karatay'ın hesabında koleksterolle ilgili şu bilgilere de yer verildi:

"İçindeki kolesterolün çoğunluğu karaciğeriniz tarafından üretilir. Beyniniz öncelikle kolesterolden oluşur. Sinir hücrelerinin çalışması şarttır. Kolesterol, insan vücudunda herhangi bir yerde blok oluşturmaz."

 

 

 

Yorumlar