Cannoli nasıl yapılır tarifi ve püf noktaları nelerdir?

Bugün sizler için tatlı zevkinize bir yenisi eklemek için İtalyanların vazgeçemediği ''Cannoli tatlısı''nın tarifini hazırladık.

Cannoli nasıl yapılır tarifi ve püf noktaları nelerdir?

Bugün sizler için tatlı tariflerimiz arasından farklı kültür farklı lezzet deyip İtalyanların vazgeçilmez lezzeti ''Cannoli tatlı''sının tarifini hazırladık. Farklı kültürlerin lezzetini tatmayı seviyorsanız sizler için hazırladığımız yapımı oldukça pratik ve kolay olan enfes tarifi evlerinizde deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyer olsun...

MALZEMELER

- 60 gr tereyağı

– 30 gr şeker

– 200 gr un

– 1 adet yumurta ve tuz

İçi için:

– 75 gr dilimlenmiş badem

– 100 gr bitter çikolata

– 80 gr pudra şekeri

– 350 gr taze lor ya da ricotta peyniri

– 1 tatlı kaşığı toz tarçın

– Yarım limon kabuğu

– 1 adet yumurta beyazı

Yapılış aşaması; İlk olarak derin bir kaba tereyağını, şekeri un, yumurta ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra hamur kıvamına geldikten sonra folyoya sarın ve yaklaşık 50 dakika kadar buzdolabınızda bekletin.

Ardından tezgahınıza un serpiştirip 3 veya 4 cm kalınlığında hamurunuzu açın ve 10 cm kareye tekabül edecek şekilde kesin cannoli kalıplarını yağlayıp hamuru etrafına sarın. Hamurun uçlarını yapıştırmak için yumurta beyazı kullanabilirsiniz. Ardından hamurları bol kızgın yağda çevirerek kızartın.

Kızaran hamurlar soğuduktan sonra kalıplarını çıkarın. Bademleri tavada kavurup parçalayın ve soğumaya bırakın. Çikolatayı doğrayın. Lor peyniri, şeker, badem, tarçın, rendelenmiş yarım limon kabuğu ve çikolatayı karıştırın. Ardından krema torbasına doldurup buzdolabında dinlendirin. Karışımı kızaran hamurların içine doldurup, üzerine pudra şekeri 

 

Yorumlar