Çarkıfelek çayı nasıl yapılır cinsel gücünüz artacak

Çarkıfelek çayı nedir? Çarkıfelek çayının faydaları nelerdir? Her derde deva olan bu çayı içmeye doyamayacaksınız!

Çarkıfelek çayı nasıl yapılır cinsel gücünüz artacak

Çarkıfelek bitkisi nedir? Çarkıfelek çayı nedir? Çarkıfelek çayının faydaları nelerdir? Çarkıfelek çayı nasıl hazırlanır? Günlük hayatın stresi birçoğumuzda sinirsel ve fiziksel olarak deformasyonlar meydana getirmektedir. Bu yoğun stres altında sağlıklı kalabilmek son derece zorken yararlı bitkisel destekler neredeyse hayat kurtarıcı bir nitelik taşımaktadır. Bu yazımızda işte tam da böyle muazzam bir bitkinin çayından bahsedeceğiz. Çarkıfelek bitkisi çayı... Saymakla bitmeyecek kadar fazla faydaya sahip olan çarkıfelek bitkisinin çayı gerek anksiyete gibi psikolojik sorunlara gerekse cinsel isteksizliğe tam bir çözüm niteliğinde.
 
  ÇARKIFELEK BİTKİSİ (FIRILDAK ÇİÇEĞİ) NEDİR?

 Harika bir görüntüye sahip olan çarkıfelek bitkisi adını görüntüsünden almaktadır.gök kuşağında yer alan bütün renklerin bir arada bulunmasını andırır. Yani karmaşık renkler uyumlu şekilde bir arada bulunmaktadır.  Çiçeklerinde mavi ağırlıklı olan bu bitki toplamda 10 metreye kadar uzayabilmektedir. Bu da onu daha gösterişli yapar.  Bu hoş görüntüsü nedeniyle süs bitkisi olarak da kullanımı olan çarkıfelek çiçeği gelişim yeri ve bakım özellikleri açısından da epey fayda sağlar.  Bu çiçek çok uzun süre doğrudan güneşe ihtiyaç duymadan yaşayabilir.  Yani gölge alanda bekletilerek kolayca beslenir. En çok 6 saat güneşte durması yeterli olur.Çarkıfelek çayı gibi bitkisel kaynaklı tedavi yolları çok uzun zamandır insanlara fayda sağlamıştır. Tıbbın ilerlemesinden çok daha önceki zamanlarda bitkilerden yararlanılarak tedavi elde edilmeye çalışılmıştır. Bu çiçeğin içinde;

Passiflorin
flavonlar,
viteksin
cumarin bileşenleri vardır.

ADETA TEDAVİ NİTELİĞİNDE OLAN ÇARKIFELEK ÇAYININ FAYDALARI 

Ani doğrudan bir hastalığın çözümü gibi değil de devam eden tedavilere ek iyileştirici güç şeklinde değerlendirmek önemli bir ayrıntıdır.

LİBİDONUZU ARTTIRACAK!

Çarkıfelek çayı faydaları arasında en dikkat çeken özelliklerden biri cinsel gücü ve isteği artırmasıdır.  Kadın ve erkeklerde düşük libido özelliklerini gidererek daha canlı bir cinsel yaşama katkı sağlar. Düzenli kullanımla beraber çiftler ilişkiden daha fazla verim alır. Rahatlatıcı etki bunda belirleyicidir.

 

KAYGI BOZUKLUĞU OLANLAR BURAYA!

Kaygı bozukluğu olarak da bilinen anksiyete için çarkıfelek bitkisinin çayını tüketebilirsiniz. Günümüzde insanlar yoğun tempo, artan sorumluluklar ve maddi sıkıntılar nedeniyle bazı ruhsal sorunlara daha fazla yakalanmaktadır. Bu gibi hallerde sakin düşünmek ve rahatlatıcı sonuçlara varmak için bazı takviyeler alınabilir. Sözgelimi çarkıfelek çayı da bunun için epey iyi fayda sağlar.  Gerilimli hisleri azaltır, gereksiz ve orantısız görülen gerilimi dengeler. Özetle kaygı bozukluklarında şiddeti hafifletir.  Anksiyetenin günlük hayatı ne kadar etkilediği dikkate alınırsa bu durum daha iyi anlaşılacaktır. Aşırı endişeli kişiler iş yaşamlarında ve sosyal hayatlarında çekimser durabilir. Başarılı olacakları bir konuda kötü sonuçlar alabilirler, istedikleri kişiyle birlikte olmayabilir. Ayrıca engellenme hissi de epey yıpratıcıdır. Bir şeye ulaşılması istendiği halde engelleniyor gibi duygu olması kişide hasarlı duygularla özdeşleştirilir. Çayın tam etki göstermesi için doğru şekilde kullanılması gerekir. Aksi halde beklentilerin dışında bir olay da meydana gelebilir.

SİNİRİNİZİ KONTROL ALTINA ALMANIZA YARDIMCI OLUR!

Bazı kişilerde sinirlere bağlı rahatsızlıklar görülebilir. Bunun fizyolojik ya da psikolojik kaynağı olabilir. Nasıl bir tanı konulduğuna bağlı olarak değişmekle beraber çarkıfelek bitkisi çayının içilmesi halinde iyi geldiği bilinmektedir.

KAN AKIŞININ DAHA RAHAT DEVAM ETMESİNDE BELİRLEYİCİ...

Yüksek tansiyon, kan damarlarındaki basıncın aşırı artması demektir. Damarlarda kan basıncı arttıkça diğer alanlara da baskı yapmaya başlar. Baş dönmesi, mide bulantısı gibi belirtiler de bunun sonucudur.  Çarkıfelek çayı, bu kan damarlarının açılması ve rahatlamasını sağlar.  Yani kan akışının daha rahat devam etmesinde belirleyicidir.  Yüksek tansiyon hastasıysanız siz de düzenli olarak bu çaydan içebilirsiniz. Ancak aşırı tüketmeden almak da gerekmektedir.  Aksi halde pürüzlere neden olabilir. Kullanılan tansiyon ilaçları ile düşünülürse de doktorun onayı iyi olacaktır.

UYKU PROBLEMLERİNİZİ ORTADAN KALDIRIN!

Gece uyuyamama, uykuya dalmada zorluk,  zamanında uyanamama ve gece çok geç saatlere kadar uyanık kalma gibi sorunlarda çarkıfelek çayı ideal sonuç verir. İçerisindeki etken maddeler, derin uyku sağlar.  Yani birkaç içimden sonra artık aynı saatte kendiliğinizden uyumaya başlarsınız.  Ancak bu çayı tüketirken yapılması gereken bir uygulama, kafeinli içeceklerden ve uyku açan durumlardan kaçınmak gerektiğidir. Yani bir yandan televizyon izlerken, internete girerken uykuya dalmaya çalışıyorsanız bu durumda birkaç bardak bile içseniz uykunuz gelmeyebilir. Yani uyku için bir rutin hazırlamak, buna odaklanmak ve uyuma ortamı hazırlamak da önemlidir. Bunun dışında yatağa gitmeden yarım saat önce çarkıfelek çayı içilmelidir. 

İSTEM DIŞI KASILMALARINIZ VARSA!

Spazmlar, istem dışı şekilde kasların kasılması durumudur.  Bunun en yaygın belirtisi kas hücrelerinde yer alan iltihaplanmadır.  Ancak bu kas hareketlerinin kontrol dışı kasılması sadece belli bir kasa yönelik değildir.  Bazı hallerde vücudun tamamı için spazmdan bahsetmek mümkündür. Midede, baldırlarda, göğüs bölgesinde bu durum yaşanabilir. Ne kadar süre devam edeceği konusuna gelince bu değişken bir duruma işaret eder. Bazı hallerde birkaç saniyede bitebilir. Bazı durumlarda ise 10-15 dakika boyunca sürebilir. Sinir ve kaslar birbirine bağlı olduğu için çarkıfelek çayı epey fayda sağlar.

HAREKET KABİLİYETİNİZ ARTACAK!

Sinirsel bir hastalık olan parkinson için çarkıfelek bitkisi içilmesi önerilir. Ellerin hareket etmesi sırasında kontrolü sağlayamama nedeniyle bu bitki kullanımı yaygındır. Daha iyi hareket kabiliyeti sağlar. Özellikle hastalığın ilk dönemlerinde görülen hafif belirtileri yok etmede yardımcıdır. Çarkıfelek bitkisinden yapılan çayla, beyin hücrelerinin ölümü azaltılır. Sağlıklı hücre oluşumu desteklenir. Titremeler azalır, konuşmada yaşanan değişimlerin seyri yavaşlatılır.  İleri düzeyde hastalar varsa düzenli kullanımla onarıcı etki sağlanır. Ancak tek başına tedavi etmesi mümkün değildir. Yani devam eden Parkinson tedavisi ile kullanımı tavsiye edilir.

ÇARKIFELEK ÇAYI NASIL YAPILIR?

Çarkıfelek çayı hazırlanışı ve içimi konusuna gelince son derece basit bir uygulama söz konusudur. Öncelikle bitkinin toprak üstü kısmı kurumaya alınır. Bu işlemden sonra bitki toza dönüşür ve sıcak suda demleme yapılır.  Her gün 3 ile 4 bardak içilmesi gerekmektedir. Eğer hamileyseniz ya da emziriyorsanız bu halde kontrollü almak gerekir.

Yorumlar