Çarşaflar ne sıklıkla değiştirilmelidir?

Vücudunuzda çeşitli nedenlerden dolayı alerjik reaksiyonlar oluşmaktadır. Bunlardan biri neden yatak çarşafları olmasın? Yattığınız yere dikkat etmezseniz...

Çarşaflar ne sıklıkla değiştirilmelidir?

Hijyen gündelik yaşamınızı ve sağlığınızı olumlu ve olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Bunlardan biride yattığınız yatağa yeterli hijyeni ve özeni göstermektir.Bunun sonucunda çeşitli sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Mesela vücudunuzda alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Bu sonuçları yaşamak istemiyorsanız gündelik yaşamınızda yattığınız yatağı düzenli olarak çarşaflarınızı değiştirmekten geçer!

New York Üniversitesi mikrobiyolog Philip Tierno'nun araştırmasına göre; çarşaflarımızı yeterli düzeyde değiştirmediğimiz taktirde yatak bakteri ve mantar dolu bir botanik bahçeye dönüşmektedir.

Bu durumu Tierno, yastık nevresimlerin arasında mikroskobik yaşamın insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceğini söylemektedir. Mikrobiyolog, haftada bir kez mutlaka çarşafların değiştirilmesi gerektiğini söylüyor!

Yapılan bilimsel araştırmalara göre insanlar yatakta bir yılda ortalama olarak 118 kilo terlemektedir. Günlerin sıcak ve rutubetli olması nem ve mantarların üremesi için yatak uygun ve ideal bir ortamdır. Yatak, insanların sadece kendi terleri ve vajinal, anal akıntılarının dışında yabancı mikroplarıda barındırıyor. Bu mikroplar arasında hayvanların kepekleri, toprak, ev tozu, dışkı ve yatak üretiminde kullanılan kimyasallarda bulunmaktadır.

çarşaflar ne sıklıkla değiştirilmelidir

Yorumlar