Çatlayan dudaklar için ne yapmak gerekir doğal bakım tavsiyeleri nelerdir?

Çatlayan dudaklardan kurtulmak için neler yapmak gerekir? Çatlamış dudakları için doğal yöntemler nelerdir? İşte sorularınızın cevabı...

Çatlayan dudaklar için ne yapmak gerekir doğal bakım tavsiyeleri nelerdir?

Hemen her kadın aşırı soğuk ya da sıcaktan çatlamış dudaklardan şikayet eder. Peki çatlamış dudaklardan kurtulmanın bir formülü yok mu? Elbette var! Çatlamış dudaklar ruj sürerken de görünümü bozar ve istediğiniz görüntüyü bir türlü elde edemezsiniz. İşte sizleri çatlamış dudaktan kurtaracak harika formüller...

DUDAK BALSAMI KULLANIN

En sevdiğiniz dudak balsamı kullanarak dudaklarınızı düzenli olarak nemlendirin ki kurutulmasını ve daha sonra yavaş yavaş soyulmasını önleyin.

ZEYTİNYAĞI SÜRÜN

Yatmadan önce kurumuş dudaklarınıza zeytinyağını uygulayın; doğal şifa gücüne sahip olduğu için dudak çatlamasını ve dudak kuruluğunu tedavi edecektir.

SAĞLIKLI BESLENİN

Dengeli ve sağlıklı bir diyet alışkanlığının kazanılması dudaklarınızı sağlıklı göstererek her türlü peeling veya kuruluktan uzak tutmaya yardımcı olur.

RUJ SÜRMEYİN

Dudaklarınızın soyulduğunu fark etmeye başladığınızda, ruj, dudak parlatıcı ve dudak kalemi gibi uyguladığınız düzenli kozmetik ürünlerinden bir süreliğine de olsa vazgeçin. Bu kozmetik ürünler dudaklarınız soyulmaya başladığında, dudaklarınızın daha fazla hasar görmesine ve kurumasına neden olacaktır. Bundan dolayı, dudaklarınız soyulduğunda bu tür ürünlerin kullanımından kesinlikle kaçının.

KAHVENİZE HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI EKLEYİN

Kahve ya da içeceğinize bir çorba kaşığı hindistancevizi yağı ilave etmek dudaklarınızı nemlendirecektir.

GÜNEŞ KORUYUCU KREM KULLANIN

Dudak kurumasını ve dudaklardaki çatlamayı önlemek için güneş koruyucu kremleri dudaklarınıza sürmeyi deneyin. Dudaklarınızı koruduğunuzda çatlamasını önlemiş olacaksınız.

LİMON ŞEKER PEELİNGİ

Limon ve şeker kombinasyonunu uygulayın ve bir süre sonra soğuk su ile yıkayın. Yumuşak ve nemlendirilmiş dudakları bırakacak ve böylece soyulmalarını önleyecektir.

SU İÇİN

Bol bol su içmek dudaklarınızı nemlendirmenize yardımcı olabilir. Dudaklarınızın kurumasını önlemek için gün içerisinde su tüketimini ihmal etmemeniz gerekir.

TURUNÇGİLLERDEN UZAK DURUN

Dudaklarınız çatlamışsa portakal suyu içmek, greyfurt tüketmek, veya başka turunçgillerle beslenmek dudaklarınızda daha fazla kuruluk meydana gelmesine neden olabilir.

Yorumlar