Çay ağacı yağı nedir ayak mantarlarını kurutuyor!

Çay ağacı yağı nedir? Faydalarını saymakla bitiremediğimiz bu yağ ayaklardaki mantara çare oluyor!

Çay ağacı yağı nedir ayak mantarlarını kurutuyor!

Çay ağacı yağı nedir? Son günlerde adını sıklıkla duymaya alıştığımız bu yağın faydaları saymakla bitmiyor. Birçok hastalığın tedavisi için kullanılan çay ağacı yağı ayaklarında mantar sorunu olanlar için de çare oluyor! İşte çay ağacı yağının mantar tedavisi dahil saymakla bitiremediğimiz faydaları! 

BİRÇOK HASTALIĞIN TEDAVİSİNDE KULLANILIYOR 

Avustralya’da, Avrupa’da ve A.B.D.’n de yaygınlıkla kullanılan, mantarları ve virüsleri öldürebilme gücüne sahip bitkisel bir yağ olan çay ağacı yağının adını son günlerde birçok yerde duyuyoruz.Avustralya’da yetişen çay ağacı iki metreyi bulan, yassı yapraklı bir ağaçtır. Avustralya yerlerinin yüzyıllardır kullandığı bu ağacın yapraklarından elde edilen yağ, birçok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır.

ZAHMETSİZ DOĞAL İYİLEŞTİRİCİ

Çay ağacı denilmesinin nedeni iste Kaptan Cook’a dayanıyor. Yeni İzlanda’nın keşfi sırasında ağacın yapraklarını çay olarak kaynatan tayfa, daha sonra bu çayın temizleyici ve iyileştirici etkisini keşfeder ve Melaleuca Alternifolia isimli ağacın adı Çay ağacı olur.Maoriler, denizcilerin yaralarını, kanayan dişlerini, karın ve bağırsak rahatsızlıklarını ve agresifliklerini çay ağacından yapılan bandaj ve çaylarla tedavi ediyorlardı. İkinci dünya savaşında ise; askerlere dezenfektan olarak dağıtılan çay ağacı yağı antiseptik özelliklerinden dolayı hala bilinen en saf temizleyicilerden biridir. Günlük hayatınızda kullanabileceğiniz zahmetsiz, doğal iyileşici olan çay ağacı yağının faydaları saymakla bitmiyor. 

CİLT BAKIMINDA KULLANILIYOR 

Sivilceli bölgeye sabah akşam sürdüğünüzde hızlı bir şekilde o bölgeyi temizleyecektir. Günlük cilt bakımında kullanabileceğiniz çay ağacı yağını suyla seyredilmiş bir şekilde tonik olarak da kullanabilirsiniz. Cildinizi hem ferahlatacak hem de temizleyecektir. İz, akne, siyah nokta gibi problemlere düzenli kullanıldığında etkileri biliniyor.

UÇUK TEDAVİSİNDE OLDUKÇA ETKİLİDİR  

Herpes: Dudaklarda ya da genital organ kenarlarında virüse bağlı olarak çıkan herpes (uçuk) tedavisinde oldukça etkilidir. Sabah akşam temizlenmiş bölgeye boca etmeden ince bir tabaka halinde süreceğiniz çay ağacı yağı antiseptik özelliği sayesinde virüslü bölgeyi temizleyecek ve iyileşmesini sağlayacaktır. 

BÖCEK VE SİNEK SOKMALARINDA İYİLEŞTİRİCİ ÖZELLİĞE SAHİP

Bir damla yağ böceğin soktuğu yere dökülür ve burası hafifçe ovulur. Antiseptik özelliği ile sokma nedeniyle oluşan bakterileri yok edecek ve bölgenin iyileşmesini sağlayacaktır.

AYAK MANTARLARINI KURUTUYOR

Ayaklar iyice yıkanıp, kurulandıktan sonra, mantara yakalanan yere çay ağacı yağı sürülür ve bir süre yere basmadan beklenir. Ayaklarınızı dinlendirdiğiniz suyun içine de damlatabilir mantar ya da diğer olası enfeksiyonlardan korumuş olursunuz.

 

 

Yorumlar