Çaylı kek nasıl yapılır malzemeleri nelerdir farklı bir lezzet!

Çaylı kek nasıl yapılır malzemeleri nelerdir? Farklı bir lezzet denemek istiyorsanız bu tarifimiz tam size göre! İşte çaylı kek tarifi!

Çaylı kek nasıl yapılır malzemeleri nelerdir farklı bir lezzet!

Çaylı kek nasıl yapılır? Çaylı kek malzemeleri nelerdir? Çayı hiç kekin içerisinde denediniz mi? Çayla kek ayrılmaz bir bütündür aslında ama bu sefer ki tarifimizde kekin yanında çay yok. Çayı kekin içerisine koyduk. Harika bir lezzet ortaya çıkardık. Farklı bir lezzet arıyorsanız bu tadı mutlaka denemelisiniz. İşte malzeme listesi, hazırlanışı ve yapılışı ile çaylı kek tarifi!  

MALZEMELER:

3 adet yumurta, 1,5 su bardağı toz şeker,1 su bardağı demlenmiş siyah çay,1 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı un,1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya, 3 çorba kaşığı kakao

PÜF NOKTASI: 

Çay ılık olsun ve sadece dem koyun. Fırını önceden ısıtmayı unutmayın. Kakaolu sosu sıcakken ve kesip dökün.

HAZIRLANIŞI: 

1,5 su bardağı şeker ve yumurtaları bir kapta çırpın. İçerisine demli ılık çay, sıvı yağ ve kakao ilave edin. Karışımdan 1 su bardağı kadar ayırın. Kalan karışıma 2 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serilen tepsiye karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına atın. Kekin piştiğinden emin olduktan sonra fırından alın kesin ve ayırdığınız karışımı dökün. Ardından 5 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 
Yorumlar