Çemen nasıl yapılır kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi!

Çemen nasıl yapılır? Çeşitli baharatların bir araya gelerek oluşturduğu bu lezzeti siz de evde kendiniz yapabilirsiniz! İşte tarifi!

Çemen nasıl yapılır kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi!

Yöresel bir lezzet olan çemenin yapılışındaki dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, aslında içerisine katılan baharatlardır. Hepinizin bildiği gibi çemen çeşitli baharatların vermiş olduğu tadıyla ve kokusuyla tam bir iştah açıcı lezzettir.Siz de bu enfes tadı evde kendiniz yapabilirsiniz.  İster cevizli olsun ister cevizsiz bu lezzetle kahvaltı sofralarınız renklenecek. Peki çemen nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte malzeme listesi ve hazırlanışıyla çemen tarifi! 

MALZEMELER: 

2 kaşık acı biber salçası,1 kaşık domates salçası,1 tatlı kaşığı, dağ kekiği, isot, pul biber, kimyon, nane,1 çay bardak zeytinyağı ve ceviz,1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 büyük diş sarımsak 

YAPILIŞI: 

Öncelikle sarımsağı ezin ve tüm malzemeleri bir kaba alın. Bu noktada tuzu kontrollü koymaya özen gösterin. Kabın içerisine aldığınız tüm malzemeleri mikser yardımı ile çırpın.Üzerine zeytinyağı ekleyin ve ceviz ile süsleyin.Dilerseniz cevizleri küçük parçalar halinde içine de ekleyebilirsiniz.

 

Yorumlar