Limonlu cheesecake nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları nelerdir?

Dışarıda yemeye alışık olduğumuz bu tatlıyı evinizde kendiniz yapmaya ne dersiniz? İşte püf noktası...

Limonlu cheesecake nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları nelerdir?

Limonlu, çikolatalı, çilekli siz nasıl isterseniz... Kolay kolay kimsenin hayır diyemeyeceği bu lezzetin püf noktalarını sizler için derledik. Ev yapımı cheesecake nasıl olur diye düşünmeyin, bir daha dışarıda yemek istemeyeceksiniz! Mutlaka denemelisiniz...

Malzemeler

3 paket yulaflı bisküvi
75 gram tereyağı

Kreması için

3 adet yumurta
300 gram labne peyniri
300 gram süzme yoğurt
3/4 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu

Püf Noktası

Tereyağını kısık ateşte yakmadan eritmeye, krema hazırlığında kullanacağınız tüm malzemeleri oda sıcaklığında beklettikten sonra kullanmaya özen gösterin. Cheesecake yapımında kullanacağınız kelepçeli kek kalıbının dış kısmını tamamen alüminyum folyo ile kaplayın. Cheesecake dinlenmeyi sever. Pişen cheesecake'i muntazam bir şekilde dilimlenebilmesi için fırından çıkarmadan en az 1 saat kadar dinlendirin. Oda ısısında soğuyan keki buzdolabında beklettikten (dinlendirmeye soğuk ortamda da devam) sonra servis edin. Kremayı hazırladığınız sırada kelepçeli kek kalıbında bulunan tereyağlı bisküvi katını buzdolabında bekletin. Cheesecake'inizin çatlamasını istemiyorsanız fırından çıkar çıkmaz kenarlarına bıçak yardımıyla minik çizikler atarak kalıptan ayırın.

Pişirme Önerisi

Labne peyniri yerine cheesecake yapımında mascarpone peyniri kullanabilir, portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu yerine limon kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda ısısında beklettiğiniz tereyağını kısık ateşte eritin. Küçük parçalar halinde kırdığınız bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. Eritilmiş tereyağıyla harmanladığınız yulaflı bisküvileri kelepçeli kek kalıbının tabanına yayın, üzerini bir spatula yardımıyla dikkatli bir şekilde düzeltin.

Tatlının kreması için; varsa yüzeye çıkan sularını süzdürdükten sonra labne peyniri ve süzme yoğurdu derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ilave ettikten sonra mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Taze sıkılmış portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu ve tek tek eklediğiniz yumurtalar sonrasında mikserle kısa süreli karıştırma işlemini sürdürün.

Krema karışımını kelepçeli kek kalıbında bulunan bisküvi katı üzerine döktükten sonra üzerini düzeltin. Üzerinin kurumaması ve içinin yumuşak kalması için cheesecake'i pişireceğiniz fırının içine ısıya dayanıklı kaplarda su koyun. Isıyla buharlaşan su keke yumuşaklık katacaktır. Hazırladığınız cheesecake'i önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri hafif koyulaşana kadar yaklaşık 60 dakika pişirin.

Yorumlar