Çiğ börek nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Çiğ börek nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri nelerdir? Lezzeti doruklarda yaşayacağınız bir diğer tarifimiz olan çiğ börekle karşınızdayız! İşte yapılışı!

Çiğ börek nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Çiğ börek tarifi ne? Nasıl yapılır malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Kaç malzeme kullanılır? Hangi yöreye aittir? Elmaelma.com okurları için Anadolu'nun pek çok yerinde karşılaşabileceğiniz çiğ börek aslında bir tatar yemeğidir. Sizler için bugün çiğ böreğin püf noktalarını bir araya getirdik! Sizde evde pratik bir şekilde deneyerek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

MALZEMELER

1 adet yumurta
1/2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı ılık su
300 gram un
200 gram yağsız kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1/4 su bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1/4 demet maydanoz
1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Nasıl yapılır? Çiğ börek hamurunu hazırlamak için; yumurta, yoğurt, üzüm sirkesi ve tuzu derin bir karıştırma kabına alın. Tüm malzemeyi bir çırpma teliyle karıştırın.
Elenmiş un ve ılık suyu azar azar ekleyerek hamuru oluşturun. Uzun bir süre yoğurarak kıvam verdiğiniz hamurun üzerine nemli bir bez kapatıp oda sıcaklığında 25-30 dakika kadar dinlendirin.
Çiğ böreklerin iç harcı için; kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Maydanoz yapraklarını incecik kıyın.
Yağsız kıyma, rendelenmiş kuru soğan, incecik kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta karıştırın. Kıymalı iç harca azar azar su ekleyerek kıvamını açın. Oda sıcaklığında dinlenen hamuru eşit bezelere ayırın. Hamurları hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımıyla, büyük bir servis tabağı boyutlarında açın.
Kıymalı harçtan aldığınız bir parçayı hamurların yarısına yayın. Diğer kısımları, içli kısımların üzerine kapatarak "D" şeklinde börekler hazırlayın. Böreklerin kenar kısımlarını elinizle hafifçe bastırın. Aynı işlemi tüm hamur bezelerine uygulayın.
Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Hazırladığınız çiğ börekleri, kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek kısa sürede pişirin

Yorumlar